Okus jedi
Če pečete jedi v vrečki za pečenje, potem se okusi pomešajo med sabo in hrana je še bolj okusna. Tako lahko pečete meso z zelenjavo in krompirjem ali krompir in zelenjavo ali pa meso z zelenjavo. Dodate še začimbe in vsi okusi se lepo pomešajo med sabo in pečejo v lastnem soku.
Čas priprave jedi
Če uporabljate vrečke za pečenje, bo jed hitreje pečena. Vrečke namreč zadržujejo paro in sokove, kar zmanjša pečenje jedi za skoraj polovico. Veliko lažje je jed tudi servirati, saj se ne prime pekača- vrečko prerežete in stresete na krožnik.
Čiščenje
Čas prihranite tudi pri čiščenju. Pečica se s takšnim načinom pečenja ne umaže, pekač, v katerem ste pekli v vrečici, ostaja čist.
Škodljive za zdravje?
Vrečke za pečenje naj bi bile popolnoma varne in naj ne bi prepuščale kemikalij v hrano. kljub temu pa jih mnogi ne uporabljajo ravno zato, ker menijo, da to enostavno ni mogoče in da se med pečenjem hrana naužije tudi sestavin iz katerih so takšne vrečice narejene.
Četudi z njihovo pomočjo prihranijo pri času, čiščenju pečice, se raje poslužujejo tradicionalne peke jedi v pečici.