Tudi vi pečete hrano v teh vrečkah?

Ali kdaj spečete kos pečenke, zelenjavo in krompir v vrečki, ki je namenjena temu? Kakšne so prednosti takšnega pečenja in ali so škodljive, preberite v prispevku!
Pečete hrano v vrečki ali ne? (foto: www.sxc.hu)
Pečete hrano v vrečki ali ne? (foto: www.sxc.hu)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Okus jedi
Če pečete jedi v vrečki za pečenje, potem se okusi pomešajo med sabo in hrana je še bolj okusna. Tako lahko pečete meso z zelenjavo in krompirjem ali krompir in zelenjavo ali pa meso z zelenjavo. Dodate še začimbe in vsi okusi se lepo pomešajo med sabo in pečejo v lastnem soku.

Čas priprave jedi
Če uporabljate vrečke za pečenje, bo jed hitreje pečena. Vrečke namreč zadržujejo paro in sokove, kar zmanjša pečenje jedi za skoraj polovico. Veliko lažje je jed tudi servirati, saj se ne prime pekača- vrečko prerežete in stresete na krožnik.

Čiščenje
Čas prihranite tudi pri čiščenju. Pečica se s takšnim načinom pečenja ne umaže, pekač, v katerem ste pekli v vrečici, ostaja čist.

Škodljive za zdravje?
Vrečke za pečenje naj bi bile popolnoma varne in naj ne bi prepuščale kemikalij v hrano. kljub temu pa jih mnogi ne uporabljajo ravno zato, ker menijo, da to enostavno ni mogoče in da se med pečenjem hrana naužije tudi sestavin iz katerih so takšne vrečice narejene.

Četudi z njihovo pomočjo prihranijo pri času, čiščenju pečice, se raje poslužujejo tradicionalne peke jedi v pečici.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

V Sečoveljskih solinah ciljajo na polovico letne porabe soli v Sloveniji

V Sečoveljskih solinah, ki jih upravlja podjetje SOLINE...

Bi radi shujšali, a ste ves čas lačni? To je krivec za lakoto!

Nekateri ljudje morajo kar naprej nekaj grizljati, da v...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Kako preprečiti kalcinacijo žil?

Če z leti v kosteh izgubljamo kalcij, se po drugi stran...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.