Tudi vi pečete hrano v teh vrečkah?

Ali kdaj spečete kos pečenke, zelenjavo in krompir v vrečki, ki je namenjena temu? Kakšne so prednosti takšnega pečenja in ali so škodljive, preberite v prispevku!
Pečete hrano v vrečki ali ne? (foto: www.sxc.hu)
Pečete hrano v vrečki ali ne? (foto: www.sxc.hu)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Okus jedi
Če pečete jedi v vrečki za pečenje, potem se okusi pomešajo med sabo in hrana je še bolj okusna. Tako lahko pečete meso z zelenjavo in krompirjem ali krompir in zelenjavo ali pa meso z zelenjavo. Dodate še začimbe in vsi okusi se lepo pomešajo med sabo in pečejo v lastnem soku.

Čas priprave jedi
Če uporabljate vrečke za pečenje, bo jed hitreje pečena. Vrečke namreč zadržujejo paro in sokove, kar zmanjša pečenje jedi za skoraj polovico. Veliko lažje je jed tudi servirati, saj se ne prime pekača- vrečko prerežete in stresete na krožnik.

Čiščenje
Čas prihranite tudi pri čiščenju. Pečica se s takšnim načinom pečenja ne umaže, pekač, v katerem ste pekli v vrečici, ostaja čist.

Škodljive za zdravje?
Vrečke za pečenje naj bi bile popolnoma varne in naj ne bi prepuščale kemikalij v hrano. kljub temu pa jih mnogi ne uporabljajo ravno zato, ker menijo, da to enostavno ni mogoče in da se med pečenjem hrana naužije tudi sestavin iz katerih so takšne vrečice narejene.

Četudi z njihovo pomočjo prihranijo pri času, čiščenju pečice, se raje poslužujejo tradicionalne peke jedi v pečici.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Naravna rastlina, ki pomaga lajšati simptome menopavze in dviga libido

Če se spopadate z nadležnimi simptomi menopavze in nizk...

5 najbolj zdravih probiotikov, ki bi jih morali uživati redno

Probiotiki so nujno potrebni za zdravje črevesja. Z nji...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup

Jožica razkriva super recept za bezgov sirup z dodatkom...

Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.