Tudi vi te jedi pripravljate napačno?

Če ste ljubitelj zelenjave in je pojeste veliko, potem morate vedeti tudi to, kako se jo pripravlja pravilno. To je namreč zelo pomembno.
Pomembno je, da zelenjavo kuhate pravilno. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Pomembno je, da zelenjavo kuhate pravilno. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Korenje in brokoli
Največ hranljivih snovi bo ostalo v korenju in brokoliju, če ju boste na hitro prepražili na visoki temperaturi in stalno mešali. Če režete to zelenjavo na drobne koščke in jo dolgo kuhate, izgublja hranilne snovi, tudi zelo močne antioksidante, ki preprečujejo nastanek raka.

Česen
Ko uporabljate česen, ga drobno sesekljajte, potem pa pustite stati 15 minut. S tem boste pripomogli, da bo nastala encimska reakcija, ki sprošča zelo močne antioksidante.

Sladki krompir in buče
Veliko zelenjavo, kot so sladki krompir, buče, koleraba ipd, kuhajte v čim večjih kosih. Tako bo zelenjava izgubila manj hranilnih snovi. Ne kuhajte zelenjave predolgo, s tem izgublja več hranilnih snovi.

Krompir
Če boste kuhali celi krompir z olupkom, boste pripomogli, da bo v njem ostalo več vitamina C.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Prepoznajte in odpravite težave z zamaščenimi jetri

Zamaščena jetra postajajo vse pogostejša zdravstvena te...

Štiri zdrave navade za dokazano krepitev odpornosti pozimi

Zima je lahko za starejše ljudi zahtevno obdobje, saj s...

Zakaj je vitamin D pozimi še posebej priporočljiv za starejše

Zima je čas, ko mnogi ljudje zaradi manjše izpostavljen...

Naravne rešitve za boljše počutje v zimskih mesecih

Sezonska afektivna motnja, znana tudi kot sezonska depr...

Iz Jožičine kuhinje: Zagrebške kremšnite s čokolado

Kdor ima rad sladko, nima nikoli dovolj. Jaz sem že ena...

Po praznikih do zdrave telesne teže: najboljša živila za hujšanje v januarju

Po prazničnih pojedinah, sladkih dobrotah in obilici hr...

Izšla je januarska revija Vzajemnost 2025

Stare hiše so bile zdrave, saj so znali naši predniki s...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Iz Jožičine kuhinje: Piškoti "sacher tortice"

Jožica ima torat za nas recept za kekse, ki temeljijo n...

Iz Jožičine kuhinje: Išlarji

Posladkajte sebe in svoje najdražje s slastnimi išlarji...

Očistite svoje črevesje z živili, ki jih imate doma

Prebavni sistem igra ključno vlogo pri vašem zdravju in...

Prazniki brez slabe vesti: kako jesti zdravo v prazničnem času

Praznični čas je za mnoge obdobje veselja, druženja in ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.