Zakaj je rdeče meso lahko zdravju škodljivo?

Aktualno > Zanimivosti | piše: M. L. | 13.11.2014
Vzrok, zakaj je uživanje rdečega mesa škodljivo, boste našli v prispevku. Negativno lahko vpliva na srce in poveča možnost za nastanek srčno – žilnih bolezni, tudi kapi!
Rdeče meso jejte v zmernih količinah. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Rdeče meso jejte v zmernih količinah. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Nedavno je bila objavljena študija, da nasičene maščobe ne povečajo možnosti za nastanek srčnih bolezni. Ampak, tukaj je izvzeto rdeče meso, za katerega še naprej velja, da je za zdravje lahko škodljivo. Nova raziskava je bila opravljena na kliniki v Clevelandu, odkrila je, da bakterije, ki jih imamo v črevesju pretvarjajo L-karnitin iz rdečega mesa v različne spojine, ki povzročajo aterosklerozo in povzročajo obloge na arterijah, to pa lahko privede do srčnih obolenj, piše Women's Health.

Naše telo L-karnitin proizvaja za zadostno mero energije, preveč te snovi pa lahko povzroči škodo in okvari srce. Rdeče meso pa ga vsebuje veliko, zato strokovnjaki opozarjajo, da ga jejte v majhnih količinah in ne preveč pogosto.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

5 najbolj zdravih probiotikov, ki bi jih morali uživati redno

Probiotiki so nujno potrebni za zdravje črevesja. Z nji...

KUHALNICA: Zdrava in slastna namaza

Ker je ravno čas v katerem se radi družimo z našimi naj...

Domač malinov sirup brez konzervansov – priprava korak za korakom

Ni lepšega kot kozarček domačega malinovega sirupa v po...

Čudežna semena, ki ščitijo pred rakom, osteoporozo, infarktom, sladkorno ...

Ko boste prebrali, kako zdravilna so ta semena, jih bos...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

6 živil, ki bi morale biti na jedilniku vsake ženske

Z leti se lahko poruši tudi hormonsko ravnovesje, poveč...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Vas bolijo sklepi in kosti? Črtajte teh 7 živil

Če tudi vas pogosto bolijo sklepi in kosti, potem si pr...

Kaj se zgodi, če vsak dan pojeste pest oreščkov

Oreščki so že dolgo znani kot zdrava in hranljiva malic...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup

Jožica razkriva super recept za bezgov sirup z dodatkom...

Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.