Žalostno: Med iz Slovenije?

Na Zvezi potrošnikov Slovenije so objavili fotografijo medu. Tega naj bi nabrale naše čebele, kranjske sivke, a poreklo medu izdaja, da temu ni tako …
So med nabrale naše čebele ali ne? (foto: ZPS)
So med nabrale naše čebele ali ne? (foto: ZPS)
So med nabrale naše čebele ali ne? (foto: ZPS) Kranjske sivke so se spremenile v marljive čebele. (foto: ZPS)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ali je v naši Sloveniji sploh še kaj poštenega, se sprašujemo ob takšnih in podobnih situacijah. Kakšno hrano sploh jemo? Kje je meja? Kdaj se bo to končalo?

Na spletnem portalu Zveze potrošnikov Slovenije so objavili etiketo medu, ki naj bi ga nabrale kranjske sivke, to so naše čebele.

A poreklo izdaja, da med prihaja iz Južne Amerike.

Na spletni strani medex.si so »napako« popravili in spremenili kranjske sivke v marljive čebele, so zapisali na spletni strani ZPS.

Fotografije ZPSja so v galeriji.

Dandanes se mora potrošnik sam podučiti o živilih, ki jih kupuje. Žal, le malo je kvalitetnih. Na policah že dolgo ni več domačih žit. Tudi moka iz raznih mlinov je pripeljana iz Rusije in je hibridna.

Prosena kaša, ki je nekoč veljala za zdravo domačo jed, je danes prav tako hibrid iz Rusije.

Naš nasvet je, da pozorno berete etikete na živilu in poskušate kupovati lokalno hrano. Od ljudi, prodajalcev, ki jim še lahko zaupate …

Še več boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ta hrana povzroča napenjanje in vetrove

Napihnjen trebuh in težave z vetrovi so vse bolj pogost...

Čustveno prehranjevanje: Kako se ga rešiti?

Čustveno prehranjevanje se omenja precej redko, kar je ...

Recept: Česnova juha za zniževanje povišanega holesterola

Česnova juha je odlična izbira za tiste, ki si želijo o...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Zeliščni vrt pri roki – kako vzgojiti in uporabljati zdravilna zelišča

Zelišča so kot majhni zakladi narave – dišeča, zdraviln...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

Ozimnica: Domači džuveč

So vam ostali domači paradižniki, paprika, jajčevci? Po...

Ta hrana podpira telo v vročini – sestavine, ki hladijo, razstrupljajo in hidrirajo

Poletje prinese več svetlobe, daljše dneve in več prilo...

Rdeča pesa: Vse, česar o njej še niste vedeli

V zimskem času večkrat pomislimo tudi na okusno zimsko ...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.