Žalostno: Med iz Slovenije?

Na Zvezi potrošnikov Slovenije so objavili fotografijo medu. Tega naj bi nabrale naše čebele, kranjske sivke, a poreklo medu izdaja, da temu ni tako …
So med nabrale naše čebele ali ne? (foto: ZPS)
So med nabrale naše čebele ali ne? (foto: ZPS)
So med nabrale naše čebele ali ne? (foto: ZPS) Kranjske sivke so se spremenile v marljive čebele. (foto: ZPS)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ali je v naši Sloveniji sploh še kaj poštenega, se sprašujemo ob takšnih in podobnih situacijah. Kakšno hrano sploh jemo? Kje je meja? Kdaj se bo to končalo?

Na spletnem portalu Zveze potrošnikov Slovenije so objavili etiketo medu, ki naj bi ga nabrale kranjske sivke, to so naše čebele.

A poreklo izdaja, da med prihaja iz Južne Amerike.

Na spletni strani medex.si so »napako« popravili in spremenili kranjske sivke v marljive čebele, so zapisali na spletni strani ZPS.

Fotografije ZPSja so v galeriji.

Dandanes se mora potrošnik sam podučiti o živilih, ki jih kupuje. Žal, le malo je kvalitetnih. Na policah že dolgo ni več domačih žit. Tudi moka iz raznih mlinov je pripeljana iz Rusije in je hibridna.

Prosena kaša, ki je nekoč veljala za zdravo domačo jed, je danes prav tako hibrid iz Rusije.

Naš nasvet je, da pozorno berete etikete na živilu in poskušate kupovati lokalno hrano. Od ljudi, prodajalcev, ki jim še lahko zaupate …

Še več boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Zdrava in slastna namaza

Ker je ravno čas v katerem se radi družimo z našimi naj...

Domač malinov sirup brez konzervansov – priprava korak za korakom

Ni lepšega kot kozarček domačega malinovega sirupa v po...

Čudežna semena, ki ščitijo pred rakom, osteoporozo, infarktom, sladkorno ...

Ko boste prebrali, kako zdravilna so ta semena, jih bos...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

6 živil, ki bi morale biti na jedilniku vsake ženske

Z leti se lahko poruši tudi hormonsko ravnovesje, poveč...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Vas bolijo sklepi in kosti? Črtajte teh 7 živil

Če tudi vas pogosto bolijo sklepi in kosti, potem si pr...

Kaj se zgodi, če vsak dan pojeste pest oreščkov

Oreščki so že dolgo znani kot zdrava in hranljiva malic...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup

Jožica razkriva super recept za bezgov sirup z dodatkom...

Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi...

Ste starejši od 60 let? Povečajte vnos cinka!

Pomanjkanje cinka ima za posledico nagnjenost k okužbam...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.