Zdrava živila - jih jeste?

Poletje je idealni čas, da pričnete jesti bolj zdravo. Hrane, ki je odlična za vitko linijo in zdravo telo, je na pretek. Preberite, katera je najbolj primerna in jo jejte!
V poletnih mesecih je solata odlličen obrok. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
V poletnih mesecih je solata odlličen obrok. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Poletni dnevi so idealni za izgubo nekaj odvečnih kilogramov. Vreme vas kar samo vabi, da odidete ven, na zrak, v naravo in da se gibate. Tudi delo na vrtu, v sadovnjaku in okrog hiše pripomore, da ne mislite ves čas na hrano. poleg tega pa ta letni čas ponuja tudi polno svežega sadja in zelenjave ter ostalih živil, ki so zdrava ter pomagajo ohranjati zdravo telesno težo.

Prva izbira, ki ne sme manjkati na vašem jedilniku je lubenica. Ta sladki sadež je poln vode, a kljub temu da nima veliko kalorij, nasiti. Vaše telo nahrani z vitamini, preprečuje dehidracijo, pospešuje delovanje ledvic. Lubenica je naravni diuretik, kar pomeni, da deluje proti zastajanju vode v telesu.

V tem letnem času lahko pripravljate tudi razne zelenjavne juhe, te lahko jeste tople ali hladne. Najboljša izbira hladnih juh je zagotovo kumarična, ta je izredno zdrava in vsebuje malo kalorij. Kumarice so izredno zdrave, so naravni diuretik, poleg tega pa pospešujejo delovanje metabolizma. Pripravite jih na različne načine in jejte čim bolj pogosto. Če se vam po njih spahuje, potem odstranite pečke in te težave ne bo več.

Tudi solat je v tem letnem času mnogo na izbiro. Naredite lahko zeleno solato, vanjo naribate surov korenček, dodate tuno ali pečenega piščanca, jajce … idej ne more zmanjkati. Solata vas bo nasitila, ima pa malo kalorij.

Nikar ne pozabite na zelenjavo. Bučke, paprike, šampinjone, paradižnik, vse to lahko pripravite na žaru, dodate le ščepec soli in uživate v okusih.

V tem letnem času resnično ni ovir za zdravo življenje. Naredite spremembo tudi vi!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

PREVIDNO: Morebitne posledice beljenja zob

Najpogostejša neželena posledica po beljenju zob je pre...

Nabiranje gob: 15 napotkov za varno (in do narave spoštljivo) nabiranje gob

Naši gozdovi so v tem času bogati z gobami, kostanjem t...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...

KOPRIVA - kraljica divjih zdravilnih rastlin (vse o učinkih in uporabi)

»Koprive so tako zelo poznane, da ne potrebujejo opisa....
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.