Najbolj pogosto se špinačo pripravlja kuhano z maslom, smetano in v kombinaciji s pire krompirjem. A obstaja še veliko načinov, kako jo lahko pripravite, da bo okusna in zdrava.
Špinačo lahko pripravite tudi z rižem. Skuhate riž, ga odcedite, še na vročega pa dodate surovo in na drobno sesekljano špinačo, košček masla in jed je gotova. Surovo špinačo lahko dodate tudi v sendvič, lahko jo ocvrete skupaj z jajcem, iz nje naredite preprosto jed tako, da podušite na olju sesekljano čebulo, stresete nanjo narezano špinačo, malo pokuhate in priloga je gotova.
In zakaj je dobro jesti špinačo?
Ker vsebuje veliko vitamina A, ki je nepogrešljiv za rast las in za zdravje kože. To živilo dviguje odpornost organizma, preprečuje nastanek gubic in kožo naredi bolj elastično in prožno.
Vsebuje vitamin K, ki je nepogrešljiv za zdravje kosti. Če vam ga primanjkuje, je večja možnost, da boste zlomili kost ali zboleli za osteoporozo.
Dodajte jo na vaš jedilnik.
Bi radi prihranili več denarja? Kliknite tukaj!