Zdravi kožo, preprečuje plešavost in osteoporozo!

Moje zdravje > Alternativa | piše: K. Z. | 14.7.2017
Zimski meseci so najbolj prikladni, da jeste to zelo zdravo živilo. Vsebuje veliko železa, vitamina A, C in K. Preprečuje nastanek osteoporoze, zdravi lase in kožo …
Surovo špinačo lahko dodate tudi k solati. (foto: freeimages.com)
Surovo špinačo lahko dodate tudi k solati. (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Najbolj pogosto se špinačo pripravlja kuhano z maslom, smetano in v kombinaciji s pire krompirjem. A obstaja še veliko načinov, kako jo lahko pripravite, da bo okusna in zdrava.
Špinačo lahko pripravite tudi z rižem. Skuhate riž, ga odcedite, še na vročega pa dodate surovo in na drobno sesekljano špinačo, košček masla in jed je gotova. Surovo špinačo lahko dodate tudi v sendvič, lahko jo ocvrete skupaj z jajcem, iz nje naredite preprosto jed tako, da podušite na olju sesekljano čebulo, stresete nanjo narezano špinačo, malo pokuhate in priloga je gotova.

In zakaj je dobro jesti špinačo?
Ker vsebuje veliko vitamina A, ki je nepogrešljiv za rast las in za zdravje kože. To živilo dviguje odpornost organizma, preprečuje nastanek gubic in kožo naredi bolj elastično in prožno.

Vsebuje vitamin K, ki je nepogrešljiv za zdravje kosti. Če vam ga primanjkuje, je večja možnost, da boste zlomili kost ali zboleli za osteoporozo.

Dodajte jo na vaš jedilnik.

Bi radi prihranili več denarja? Kliknite tukaj!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

6 znakov, da vaš metabolizem deluje prepočasi

V prispevku boste našli šest izrazitih znakov, ki nakaz...

9 koristnih nasvetov, kako se spoprijeti s kronično boleznijo

Življenje s kronično boleznijo prinaša nešteto izzivov,...

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...

Staro živilo, ki čisti kri, preprečuje debelost in celo razvoj rakavih obolenj

Staro živilo, vsem na dosegu roke, je pogosto premalokr...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Nasvet: Kako narezati čebulo brez solz?

Ali ste vedeli, da obstaja kar nekaj zelo uporabnih nas...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Preverite, kdaj imate pravico do očal in brezplačnih pregledov vida v Sloveniji

Vid je eno naših najdragocenejših čutil, zato ni presen...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Intervju (spolnost v menopavzi): "V Sloveniji, ja, mi smo še nekoliko za časom"

V uredništvu MojaLeta.si smo mesec november posvetili p...

Živilo, ki preprečuje vnetje grla, zdravi prehlad, odvaja odvečno vodo iz telesa ...

Del te zdravilne zelenjave največkrat zavržemo in se ni...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.