Zdravilno živilo, ki hitro zniža krvni tlak in holesterol ...

Že samo z dodatkom ene zelo zdravilne zelenjave na vaš jedilnik, lahko bistveno izboljšate zdravje. Dokazano je, da, če jo boste jedli redno, boste uredili številne nevšečnosti in preprečili razvoj mnogih bolezni!
Zelena je zelo zdravilna, jejte jo. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Zelena je zelo zdravilna, jejte jo. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Zelena je živilo, ki bi morala biti čim večkrat na vsakem jedilniku. Bogata je z vitaminom A, vitaminom B1, B2, B6, vsebuje tudi vitamin C, folno kislino, kalcij, magnezij, železo, fosfor, natrij in esencialne aminokisline.

Ali ste vedeli, da vsebuje zelena kar osem snovi, ki se borijo proti raku? Raziskava je pokazala, da lahko z redno uporabo zelene preprečite širjenje raka, predvsem vas lahko zaščiti pred rakom črevesja in želodca.

Strokovnjaki so dokazali tudi, da zmanjšuje raven nevarnega holesterola. Dovolj je, da dnevno pojeste dve stebli zelene in s tem pripomorete, da se vaš holesterol zniža za kar sedemkrat.

Tudi pri urejanju prebave je nepogrešljiva. Vlaknine, ki jih vsebuje, pomagajo preprečevati zaprtost, urejajo prebavo. Z njo pa lahko uspešno odvajate tudi odvečno vodo iz telesa.

Če boste v sadno zelenjavni sok vsak dan dodali tudi steblo zelene, boste s tem pripomogli k bolj zdravemu krvnemu tlaku. Zelena ga uravnava, to se vam bo poznalo že po tednu dni redne uporabe. Poleg tega pa je odlično živilo tudi za pomoč pri hujšanju, saj ne vsebuje veliko kalorij, pospešuje metabolizem in topi maščobo.

Če jo boste pili v zelenjavnem soku zvečer, boste lažje zaspali. Vpliva namreč zelo ugodno na živčni sistem in ga pomirja.

Odlična je tudi za odpravljanje strupenih toksinov iz organizma. Razstruplja celo telo in krepi delovanje jeter in ledvic.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Hrana, ki krepi spomin in ohranja bister um

Možgani za svoje delovanje potrebujejo veliko energije,...

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Ob pečenem kostanju se prileže tudi divje kostanjevo pivo!

Kako bi gledali, če bi vam na primer za malico postregl...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

To živilo je krivec za vaše maščobne obloge!

Zelo preprosto se lahko rešite odvečnih maščob okrog tr...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

Pozor, nikar več ne pogrevajte teh živil!

V prispevku boste našli seznam hrane, ki je nikoli ne s...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.