Zdravo živilo, ki ima moč antibiotika in diuretika

Zelo zdravilen je in vsem lahko dostopen. Je naravni diuretik, pomaga pri odvajanju vode, zdravi in razstruplja črevesje, čisti telo in je zelo močan naravni antibiotik. Jejte ga!
Por je zelo zdrava zelenjava. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Por je zelo zdrava zelenjava. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Nekateri ga obožujejo, spet drugi ga ne marajo, ker ima pekoči okus, a ta zdrava zelenjava ima številne dobre lastnosti.

Por je sorodnik čebule, po okusu in zdravilnosti podoben rdeči čebuli, je pa še bogatejši z beljakovinami, beta karotenom in vitaminom C. surov por ima veliko magnezija, železa, folno kislino, vitamina B6. s kuhanjem uničimo njegove zdravilne lastnosti, zato je bolje, da ga jemo kar surovega. Takšen prija na raznih solatah, kot dodatek pri omakah in podobno.
Por je naravni antibiotik

Por je zelo močan naravni antibiotik, kar pomeni, da deluje zelo zdravilno na naše telo. Pomaga uravnavati krvni tlak, krepi imunsko odpornost, pospešuje kroženje krvi, znižuje raven nevarnega holesterola, aktivira encime, ki sodelujejo pri čiščenju in razstrupljanju organizma, deluje proti raku. Ker vsebuje tudi veliko eteričnega olja, zelo zdravilno deluje na prebavo. Pomaga pri izločanju prebavnih sokov, zato je tudi odličen diuretik. Odvaja odvečno vodo iz telesa in preprečuje otekanje udov.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Ob pečenem kostanju se prileže tudi divje kostanjevo pivo!

Kako bi gledali, če bi vam na primer za malico postregl...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

To živilo je krivec za vaše maščobne obloge!

Zelo preprosto se lahko rešite odvečnih maščob okrog tr...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

Pozor, nikar več ne pogrevajte teh živil!

V prispevku boste našli seznam hrane, ki je nikoli ne s...

PREVIDNO: Morebitne posledice beljenja zob

Najpogostejša neželena posledica po beljenju zob je pre...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.