Živila, ki hitro uredijo prebavo in odpravijo napenjanje

Če imate težave z želodcem ali pogoste prebavne težave, potem si preberite, katera je tista hrana, ki jih lajša in pomaga odpravljati.
Papaja vsebuje encim papain, ki razgrajuje maščobe. (foto: www.123rf.com)
Papaja vsebuje encim papain, ki razgrajuje maščobe. (foto: www.123rf.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Če imate težave z napenjanjem, krči, pekočo zgago ali napihnjenostjo, potem posezite po eni od naslednjih jedi, ki bodo te težave uspešno premagale.

Papaja
Papaja vsebuje encim papain, ki hitro razgrajuje maščobe in hrano. Uporablja se ga za zdravljenje želodčnih težav, blaži pa tudi pekočo zgago.

Ovseni kosmiči
Ovseni kosmiči so odlična hrana, vsebujejo vlaknine, ki ugodno delujejo na našo prebavo. Preprečujejo napihnjenost, uravnavajo prebavo. Uvrstite jih na svoj jedilnik, dodate jih lahko v juho, v kruh ali peciva, jeste jih lahko z jogurtom.

Jabolka
Jabolka vsebujejo veliko pektina in ostalih encimov, ki pomagajo pri prebavljanju hrane. Ugodno delujejo na prebavo. Jeste lahko surova, kuhana ali pečena jabolka.

Cimet
Cimet preprečuje napihnjenost in vetrove. Je začimba, kar pomeni, da ga lahko uživate v majhnih količinah. Dodajte ga kompotu, sladicam ali čaju.

Koromač
Tudi koromač lajša težave s prebavo. Po obilnem obroku grizljajte nekaj semen ali nekaj sesekljanega gomolja in počutili se boste bolje.

Avokado
Avokado je zelo bogat s kalijem, predstavlja vir zdravih maščob, ki ugodno delujejo na prebavni trakt. Jeste ga lahko namazanega na kruhu ali prepečencu.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Ob pečenem kostanju se prileže tudi divje kostanjevo pivo!

Kako bi gledali, če bi vam na primer za malico postregl...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

To živilo je krivec za vaše maščobne obloge!

Zelo preprosto se lahko rešite odvečnih maščob okrog tr...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

Pozor, nikar več ne pogrevajte teh živil!

V prispevku boste našli seznam hrane, ki je nikoli ne s...

PREVIDNO: Morebitne posledice beljenja zob

Najpogostejša neželena posledica po beljenju zob je pre...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.