Zvečer jih namočite, zjutraj pojejte! Navdušeni boste!

Zakaj bi morali jesti v vodi namočene mandeljne, boste prebrali v prispevku in zagotovo že danes to tudi storili!
Če jih namakate v vodi, so še bolj zdravi. (foto: freeimages.com)
Če jih namakate v vodi, so še bolj zdravi. (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Tradicionalna kitajska medicina narekuje, da je potrebno mandeljne vedno čez noč namočiti v hladni vodi in jih nato zjutraj pojesti.

Tanin, ki je v kožici mandeljnov, preprečuje, da bi se hranilne snovi, ki jih to zdravo živilo vsebuje, absorbirale v vaše telo. S tem, ko pa mandeljne namočite v vodi, pa znižate raven tanina. Namočenim mandeljnom tudi veliko lažje olupite kožico in jih pojeste.

Na tak način boste zares dobili vse tisto, kar mandeljni ponujajo. Proteine, vitamin E, kalcij, cink, fosfor, magnezij.

Ajurveda svetuje prav tak način uživanja mandeljnov, dodaja pa še, da jih pojejte zjutraj na tešče in tako oskrbite svoje telo z zdravjem. Dovolj je ena pest mandeljnov vsako jutro, pa boste zares okrepili svoje zdravje, polepšali videz kože, imeli dovolj energije.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Prepoznajte in odpravite težave z zamaščenimi jetri

Zamaščena jetra postajajo vse pogostejša zdravstvena te...

Štiri zdrave navade za dokazano krepitev odpornosti pozimi

Zima je lahko za starejše ljudi zahtevno obdobje, saj s...

Zakaj je vitamin D pozimi še posebej priporočljiv za starejše

Zima je čas, ko mnogi ljudje zaradi manjše izpostavljen...

Naravne rešitve za boljše počutje v zimskih mesecih

Sezonska afektivna motnja, znana tudi kot sezonska depr...

Iz Jožičine kuhinje: Zagrebške kremšnite s čokolado

Kdor ima rad sladko, nima nikoli dovolj. Jaz sem že ena...

Po praznikih do zdrave telesne teže: najboljša živila za hujšanje v januarju

Po prazničnih pojedinah, sladkih dobrotah in obilici hr...

Izšla je januarska revija Vzajemnost 2025

Stare hiše so bile zdrave, saj so znali naši predniki s...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Iz Jožičine kuhinje: Piškoti "sacher tortice"

Jožica ima torat za nas recept za kekse, ki temeljijo n...

Iz Jožičine kuhinje: Išlarji

Posladkajte sebe in svoje najdražje s slastnimi išlarji...

Očistite svoje črevesje z živili, ki jih imate doma

Prebavni sistem igra ključno vlogo pri vašem zdravju in...

Prazniki brez slabe vesti: kako jesti zdravo v prazničnem času

Praznični čas je za mnoge obdobje veselja, druženja in ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.