Zvečer jih namočite, zjutraj pojejte! Navdušeni boste!

Zakaj bi morali jesti v vodi namočene mandeljne, boste prebrali v prispevku in zagotovo že danes to tudi storili!
Če jih namakate v vodi, so še bolj zdravi. (foto: freeimages.com)
Če jih namakate v vodi, so še bolj zdravi. (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Tradicionalna kitajska medicina narekuje, da je potrebno mandeljne vedno čez noč namočiti v hladni vodi in jih nato zjutraj pojesti.

Tanin, ki je v kožici mandeljnov, preprečuje, da bi se hranilne snovi, ki jih to zdravo živilo vsebuje, absorbirale v vaše telo. S tem, ko pa mandeljne namočite v vodi, pa znižate raven tanina. Namočenim mandeljnom tudi veliko lažje olupite kožico in jih pojeste.

Na tak način boste zares dobili vse tisto, kar mandeljni ponujajo. Proteine, vitamin E, kalcij, cink, fosfor, magnezij.

Ajurveda svetuje prav tak način uživanja mandeljnov, dodaja pa še, da jih pojejte zjutraj na tešče in tako oskrbite svoje telo z zdravjem. Dovolj je ena pest mandeljnov vsako jutro, pa boste zares okrepili svoje zdravje, polepšali videz kože, imeli dovolj energije.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Hrana, ki krepi spomin in ohranja bister um

Možgani za svoje delovanje potrebujejo veliko energije,...

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Ob pečenem kostanju se prileže tudi divje kostanjevo pivo!

Kako bi gledali, če bi vam na primer za malico postregl...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

To živilo je krivec za vaše maščobne obloge!

Zelo preprosto se lahko rešite odvečnih maščob okrog tr...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

Pozor, nikar več ne pogrevajte teh živil!

V prispevku boste našli seznam hrane, ki je nikoli ne s...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.