Boste po prebranem še jedli piščančje meso?

Ko boste prebrali, kaj vse se dogaja s piščanci, preden se kot hrana znajdejo na naših krožnikih, se boste zagotovo zgrozili …
Piščančje meso je danes lahko zdravju škodljivo. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Piščančje meso je danes lahko zdravju škodljivo. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Se še spominjate, kako je nekoč dišalo, ko ste pekli piščančje meso? Se spominjate dobrega okusa? Ali ga lahko primerjate z današnjim?

Nekoč so se kokoši sprehajale po prostem, danes pa so zaprte in hranjene s sojo, ki nikoli ni bila njihova hrana. Soja je danes gensko spremenjena, v njej ni prav ničesar koristnega za naše zdravje. Krmna soja, ki jo vsakodnevno jedo piščanci, vpliva tudi na okus mesa.

Strokovnjaki so naredili raziskavo in ugotovili, da je bilo leta 1923 potrebno 16 tednov, da je piščanec zrasel in tehtal približno kilogram. Že deset let kasneje je za to težo potreboval dva tedna manj. Piščanci, ki so jih vzgojili leta 2005, pa so bili skoraj štirikrat težji. Zakaj? Zaradi hrane, s katerim jih danes hranijo.

Strokovnjaki so dokazali, da je danes hrana za živali polna škodljivih dodatkov, vsebuje rasni hormon, antibiotike, hrana je gensko spremenjena. Edina naloga hrane je, da v čim krajšem času žival čim bolj odebeli. Kako kvalitetno je meso, kakšnega okusa je in ali je zdravju še prijazno, pa proizvajalcev velikih farm ne zanima.

Danes je na naših krožnikih nekaj podobnega tistemu, kar smo jedli petdeset ali več let nazaj, nikakor pa ne več isto.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Zdrava in slastna namaza

Ker je ravno čas v katerem se radi družimo z našimi naj...

Domač malinov sirup brez konzervansov – priprava korak za korakom

Ni lepšega kot kozarček domačega malinovega sirupa v po...

Čudežna semena, ki ščitijo pred rakom, osteoporozo, infarktom, sladkorno ...

Ko boste prebrali, kako zdravilna so ta semena, jih bos...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

6 živil, ki bi morale biti na jedilniku vsake ženske

Z leti se lahko poruši tudi hormonsko ravnovesje, poveč...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Vas bolijo sklepi in kosti? Črtajte teh 7 živil

Če tudi vas pogosto bolijo sklepi in kosti, potem si pr...

Kaj se zgodi, če vsak dan pojeste pest oreščkov

Oreščki so že dolgo znani kot zdrava in hranljiva malic...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup

Jožica razkriva super recept za bezgov sirup z dodatkom...

Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi...

Ste starejši od 60 let? Povečajte vnos cinka!

Pomanjkanje cinka ima za posledico nagnjenost k okužbam...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.