Decembrski recept: Kokosova potica

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 25.12.2017
Tudi vi obožujete kokos? Potem bo ta recept kot nalašč za vas. Specite kokosovo potico tudi vi!
Kokosova potica (foto: Fala)
Kokosova potica (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Kokosova potica v čokoladnem testu

Testo:
1 kocka kvasa Fala
47 dag moke
2 dl mleka
8 dag jogurta
4 dag sladkorja
3 dag masla
2 jajci
2 rumenjaka
2 žlici olja
2 žlici kakava v prahu
1,5 male žličke soli

Nadev:
2,5 dl mleka
25 dag kokosove moke
12 dag sladkorja
2 beljaka
2 žlici mascarpone sirčka
limonina lupinica

Kvas Fala z žličko sladkorja raztopimo v mlačen mleku in ga prilijemo v posodo z ostalimi sestavinami brez masla in kakava. Zamesimo kvašeno testo. Med počasnim mešanjem počasi dodajamo na lističe narezano maslo. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti. Nekaj minut pred koncem mešanja dodamo še kakav v prahu in mešamo še toliko časa, da se povsem enakomerno vmeša v testo. Lepo gladko testo pokrijemo in damo na toplo vzhajati.

Med vzhajanjem pripravimo nadev. Z vrelim mlekom prelijemo kokosovo moko in pustimo, da se ohladi. Iz beljakov stepemo sneg ob postopnem dodajanju sladkorja. Kokosovi moki primešamo sneg, limonino lupinico in mascarpone.

Vzhajano testo stresemo na pult in ga razvaljamo na pravokotnik. Premažemo ga z nadevom, zvijemo v zavitek, položimo v model za potico in damo ponovno vzhajati na toplo. Vzhajano potico premažemo s stepenim jajcem, jo na več mestih prebodemo z iglo in damo v vročo pečico. Potico pečemo približno 50 - 60 minut pri 175 °C (v glinenem modelu se bo pekla nekaj časa dlje).

 

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Božična panakota

Pred vrati so prazniki in Jožica je tokrat pripravila e...

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

Božična peka: Preprosti masleni božični piškoti

Piškote lahko spečemo po preprostem receptu, lotijo se ...

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.