Iz Jožičine kuhinje: Pečene banane v listnatem testu s sladoledom

Le kdo se nebi posladkal s pečenimi bananami v maslenem testu s kepico najljubšega sladoleda? Recept prihaja iz Jožičine kuhinje ...
Pečene banane iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka).
Pečene banane iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka).
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Gospodinje boste vesele, ker vam sladica ne bo vzela več kot 1/2 urice časa, po kosilu pa boste postregle nekaj, kar bo kmalu zmanjkalo na krožniku vsakega gosta. Le sestavine morate imeti doma.

Potrebujete (za 4 osebe):
4 srednje zrele banane
275 gr že razvaljanega listnatega testa
1 drobno jajce (za leplenje in premaz)
4 kepice sladoleda (po lastni izbiri)
50 gr temne jedilne čokolade
sok od 1/2 pomaranče
+ sladkor za posip

Izdelava:
Listnato testo razrežite po dolžini na trakove širine 2.5 cm (dobili boste 10 trakov). Če imate listnato testo v kosu (250 gr), ga razvaljajte na velikost 44 x 25 cm. Banane olupite in jim odrežite konice. Jajce z vilicami razžvrkljajte. Vsako banano ovijte s trakovi listnatega testa tako, da se robovi testa malček prekrivajo. Ko vam zmanjka testa, preprosto vzamite nov trak, ga malček na koncu premažite z razžvrkljanim jajcem (da se bo sprijel z že navitim trakom) in ovijte do konca (če vam trak ostane, ga preprosto odtrgajte stran in porabite za naslednjo banano). Tako ovijte vse banane, testo pri ovijanju rahlo zategujte. Položite jih na namaščen pekač (ali na peki papir). Premažite natančno z jajcem. Pecite v predhodno ogreti pečici pri 200 stopinjah brez ventilacije 15 minut. Ko so banane v pečici, si stopite čokolado za preliv, nad paro ali v mikrovalovki. V že stopljeno čokolado dodajte iztisnjen sok pomaranče za boljši okus (lahko pa že kar kupite čokolado s pomarančo (v tem primeru sok ni potreben).

Iz zamrzovalnika vzemite sladoled. Sledi serviranje.

Okusne so tople v kombinaciji s kepico pravilno ohlajenega sladoleda, prelitega s čokolado, najboljši okus pa sladica razvije, ko je v notranjosti še malo mlačna. Seveda ne pozabite malo posuti s sladkorjem v prahu.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

Zeliščni vrt pri roki – kako vzgojiti in uporabljati zdravilna zelišča

Zelišča so kot majhni zakladi narave – dišeča, zdraviln...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

5 zdravih in neverjetno slastnih sladic iz borovnic

Tu je sezona borovnic! Ne veste, kako vse bi jih uporab...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

Ideja za zdravo kosilo: Špinačna pita s feta sirom

Razkrivamo idejo za okusno, a zdravo kosilo. Lahko in e...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.