Iz Jožičine kuhinje: Pečene banane v listnatem testu s sladoledom

Le kdo se nebi posladkal s pečenimi bananami v maslenem testu s kepico najljubšega sladoleda? Recept prihaja iz Jožičine kuhinje ...
Pečene banane iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka).
Pečene banane iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka).
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Gospodinje boste vesele, ker vam sladica ne bo vzela več kot 1/2 urice časa, po kosilu pa boste postregle nekaj, kar bo kmalu zmanjkalo na krožniku vsakega gosta. Le sestavine morate imeti doma.

Potrebujete (za 4 osebe):
4 srednje zrele banane
275 gr že razvaljanega listnatega testa
1 drobno jajce (za leplenje in premaz)
4 kepice sladoleda (po lastni izbiri)
50 gr temne jedilne čokolade
sok od 1/2 pomaranče
+ sladkor za posip

Izdelava:
Listnato testo razrežite po dolžini na trakove širine 2.5 cm (dobili boste 10 trakov). Če imate listnato testo v kosu (250 gr), ga razvaljajte na velikost 44 x 25 cm. Banane olupite in jim odrežite konice. Jajce z vilicami razžvrkljajte. Vsako banano ovijte s trakovi listnatega testa tako, da se robovi testa malček prekrivajo. Ko vam zmanjka testa, preprosto vzamite nov trak, ga malček na koncu premažite z razžvrkljanim jajcem (da se bo sprijel z že navitim trakom) in ovijte do konca (če vam trak ostane, ga preprosto odtrgajte stran in porabite za naslednjo banano). Tako ovijte vse banane, testo pri ovijanju rahlo zategujte. Položite jih na namaščen pekač (ali na peki papir). Premažite natančno z jajcem. Pecite v predhodno ogreti pečici pri 200 stopinjah brez ventilacije 15 minut. Ko so banane v pečici, si stopite čokolado za preliv, nad paro ali v mikrovalovki. V že stopljeno čokolado dodajte iztisnjen sok pomaranče za boljši okus (lahko pa že kar kupite čokolado s pomarančo (v tem primeru sok ni potreben).

Iz zamrzovalnika vzemite sladoled. Sledi serviranje.

Okusne so tople v kombinaciji s kepico pravilno ohlajenega sladoleda, prelitega s čokolado, najboljši okus pa sladica razvije, ko je v notranjosti še malo mlačna. Seveda ne pozabite malo posuti s sladkorjem v prahu.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.