Iz Jožičine kuhinje: Vložene češnje

Imate polno češenj in iščete primeren recept, kako jih porabiti? V prispevku najdete super recept za pripravo vloženih češenj.
Češnje lahko tudi vložite. (foto: Jožica Ostrožnik)
Češnje lahko tudi vložite. (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Vlaganje je tu, zato delim z vami recept za vložene češnje

Potrebovali boste: sveže nabrane češnje, sladkor, vodo, dišave : klinčki celi, cimetova skorjica, limonin olup, vanili sladkor, 2 - 3 žlice ruma in kozarce za vlaganje in pokrove.

Izdelava:

Sveže nabranim in pravilno čvrstim češnjam odstranite peclje, jih temeljito operite in odcedite.

V pečici segreti na 80 stopinj, segrejte oprane kozarce.

V večji nizki posodi zavrite vodo, jo osladkajte in dodajte dišavnice (klinčke, cimetovo skorjico in limonin olup).

Na en 650 ml kozarec računajte 3 - 3,5 dcl vode, 3 žlice sladkorja, dišavnice pa morate uporabiti po občutku, da ne zatrejo nežnega aromatičnega okusa in vonja svežega sadeža.

V vrelo vodo stresite češnje, pokrijte in počakajte, da ponovno zavre (biti morate pozorni že na prve skoraj neopazne znake vrenja), malo z zajemalko premešajte, takoj zmanjšajte ogenj ali potegnite posodo na stran, dodajte malo vanili sladkorja in 1 žlico ruma na celo posodo (za boljšo aromo).

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Party trikotniki

Kompot nadevajte takoj vroč!!, nalijte vročo tekočino do vrha!! in takoj zaprite!! Kozarce obračajte na glavo, da izpodrine zrak in sproti pokrivajte z deko.

Ko boste končali s polnjenjem, vse kozarce postavite pravilno, dobro nazaj pokrijte in ohladite čez noč.
Shranite v temnem in hladnem prostoru.

Pripis: Če imate veliko češenj, morate delati več rund, v tem primeru morate vodo, ki vam je ostala od prejšnje runde, le dosladkati po občutku in prav tako dodati novo žlico ruma in vanili sladkorja oziroma dišavnice.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

5 zdravih in neverjetno slastnih sladic iz borovnic

Tu je sezona borovnic! Ne veste, kako vse bi jih uporab...

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

10 nasvetov za zmanjšanje stroškov za hrano

Z nekaj majhnimi spremembami v gospodinjstvu lahko obču...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

KUHALNICA: Zrezki v kremni omaki s šampinjoni

Rada imam omake, ki so kremnate, bogate, polnega okusa ...

Iz Jožičine kuhinje: Rafaelo kocke

Sočno, puhasto pecivo. Hitro pripravljeno in nebeškega ...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...

Recept: Domača paradižnikova mezga

Ko sem iskala recepte za domačo paradižnikovo mezgo sem...

Ideja za zdravo kosilo: Špinačna pita s feta sirom

Razkrivamo idejo za okusno, a zdravo kosilo. Lahko in e...

Težave z žolčem: Naravna pomoč

Svojemu indikatorju potlačene jeze lahko pomagate z nek...

KUHALNICA: Polnjeni datlji s čokoladnim prelivom

Datlji, čokolada, kokosovo maslo, pistacija … mmm, krem...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.