Iz Jožičine kuhinje: Vložene jagode (v sopari kuhano sadje)

Vabljive rdeče jagode z domačega vrta pripravljene kot v sopari kuhano sadje, brez dodane vode.
Jagode lahko vložite. (Foto: Freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Jagode lahko vložite. (Foto: Freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete le jagode in sladkor.

Postopek:
Zbrane, dobro zrele jagode splaknite pod tekočo mrzlo vodo.
Šele nato jim odstranite peclje, sicer vam bi prej iztekel dragoceni jagodni sok. Naložite jih v kozarce, vmes pa posipajte: na 1kg jagod 25 dkg drobnega sladkorja, pri tem kozarec malo zavrtite v levo in nato še v desno, da se sadeži razporedijo v kozarcu. Tako naložene jagode pustite stati čez noč, pokrijte jih le s čisto kuhinjsko krpo, ali kar s pokrovi (a ne jih privijati), da se jagode nekoliko sesedejo (zjutraj boste našli 1/4 praznega kozarca).

Sedaj doložite jagode in pokrove zaprite do konca. Naložite jih v višji lonec (na dno položite prej serveto) in dolijte vode iz pipe do 3/4 kozarcev, pokrijte ter počasi segrevajte približno 20 minut pri 75 stopinjah (voda v loncu naj komaj opazno vre. Kozarce nato ohladite kar v pokritem loncu. Če delate več rund, pa kozarce poberite iz vode in jih ohlajajte pod odejo.

NASVET: za 700 ml kozarce velja čas pasterizacije 20 minut,
za 1250 ml kozarce 25 minut, za 500 ml kozarce 15 minut. Prav tako prilagodite količino sladkorja, glede na velikost kozarca.

NAMIG: če želite, lahko na vrh vsakega kozarca tik pred zaprtjem iztisnete malo soka sveže limone.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

Ideja za zdravo kosilo: Špinačna pita s feta sirom

Razkrivamo idejo za okusno, a zdravo kosilo. Lahko in e...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Zeliščni vrt pri roki – kako vzgojiti in uporabljati zdravilna zelišča

Zelišča so kot majhni zakladi narave – dišeča, zdraviln...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.