KUHALNICA: Ajdovi piškoti z rožičevo moko

Ajdovi piškoti so primerni tudi za tiste, ki ne smejo glutena, jajc in kravjega mleka. So zelo hitro narejeni, zato jih zelo rada naredim za obiske ali za otroke oziroma tiste, ki ne smejo veliko sladkorja, saj je rožič sladek nadomestek kakava.
Ajdovi piškoti z rožičevo moko (foto: OblizniPrste.si)
Ajdovi piškoti z rožičevo moko (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine ajdovih piškotov z rožičevo moko:
Ajdovi piškoti z rožičevo moko - veganski1 skodelica ajdove moke
1/3 skodelice rožičeve moke
½ skodelice riževega napitka
½ skodelice mineralne vode
1 žlička vinskega kamna
1 žlička cimeta
list stevie ali 2 žlici sladila

Postopek priprave ajdovih piškotov z rožičevo moko:
Vzamemo posodo za mešanje, ki jo postavimo na pult. V njo nasujemo suhe sestavine. List stevie narežemo oziroma zdrobimo. Če tega nimamo dodamo 2 žlici sladila.

Postopoma dodajamo rižev napitek in mineralno vodo ter z žlico zmešamo. Zmes mora biti bolj lepljiva, kar je prav.

Zmes polagamo z žlico na peki papir ali na silikonsko podlago. Žlico lahko pomočimo tudi v kozarec vode, da se lažje oblikujejo kupčki. Piškote pečemo 15 minut v ventilacijski pečici na 170 stopinjah Celzija. Sama jih pustim še 10 min v ugasnjeni pečici.

Jaz piškote svojim gostom ponudim ob ječmenovi kavici.

Zdravo sladkanje vam želim!

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Babja jeza

Ste že slišali za jed, ki se imenuje babja jeza? Enosta...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Izdelave te tortice se lahko loti vsak, tudi tisti, ki ...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

KUHALNICA: Drugačen jesenski zavitek

Jesenski 'štrudelj' je malce drugačen od običajnega. V ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...

Humus - namaz iz čičerike

Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.