KUHALNICA: Bananino mleko

Mleko je hranljiva pijača, s katero se srečamo že kot dojenčki. Vsebuje sestavine, ki jih telo potrebuje za rast. Bananino mleko je napitek in hkrati zelo hranljiv obrok, saj vsebuje naravni sladkor banane. Priprava je hitra in enostavna, zato si ga mnogi privoščijo za “hitri zajtrk”, ko ni časa za pripravo kaj drugega.
Bananino mleko je okusen in hranljiv obrok. (foto: OblizniPrste.si)
Bananino mleko je okusen in hranljiv obrok. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Bananino mleko – sestavine:
Za eno osebo potrebujemo:
1 veliko zelo zrelo banano
2-3 dl mleka (kravje ali sojino)

Bananino mleko -postopek:
Za pripravo bananinega mleka je najbolje uporabiti zelo zrele banane. Lahko celo takšne, ki imajo na olupu že črne pikice. S takšnimi bananami ni nič narobe in so običajno v notranjosti še lepo bele, vsebujejo pa precej več sladkorja. Banano olupimo.

Razkosamo jo lahko kar z rokami in damo v blender. Košček banane, z nožem odrezan kolobar, lahko prihranimo za dekoracijo.

Dodamo dobra 2 dl mleka. Uporabimo tisto vrsto mleka, ki ga pijemo sicer. Kravje, sojino ali kakšno drugo vrsto mleka. Priporočam, da najprej dolijemo le 1 dl mleka in vklopimo blender in kasneje dodamo še preostalo količino mleka. V manjši količini tekočine se bo banana v celoti lepo zmiksala, medtem ko lahko v večji količini mleka ostanejo koščki banane.

Količino mleka lahko prilagodimo okusu. Če nimate radi gostih napitkov, dodajte več mleka in obratno.

Ko mleko in banano dobro zmiksamo, dobimo peneče bananino mleko. Sedaj ga le še prelijemo v kozarec in po želji dekoriramo s kakšno pisano slamico in bananinim kolobarjem. Postrežemo ga takoj!

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

KUHALNICA: Mandarinin liker

Imate radi domače, sladke in aromatične likerje? Potem ...

KUHALNICA: Hrustljavo zapečena gomoljna zelena

Ne samo krompir, ampak tudi ostali gomoljčki (zelena, k...

KUHALNICA: Bonboni za boleče grlo

Imate boleče grlo ali se vas loteva kašelj? Če prisegat...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčno pecivo iz moje mladosti

Velikokrat me misli ponesejo v leta moje mladosti. Ah, ...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

KUHALNICA: Pica mumija za noč čarovnic

Vsako leto, ko se približuje noč čarovnic, želimo ustva...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.