KUHALNICA: Cimetova omaka z belim vinom

Cimetova omaka z belim vinom je gosta in zelo aromatična omaka. Kombinacija cimeta in vina nas ogreje in poživi. Okus, vonj in barva pa ustvarijo popolno razvajanje čutov.
Cimetova omaka z belim vinom (foto: OblizniPrste.si)
Cimetova omaka z belim vinom (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Cimetova omaka z belim vinom – sestavine:
1 žlica maščobe (npr. kokosovo olje)
2 žlici moke (bele ali kakšne druge)
1-2 žlici kristalnega sladkorja (bel ali rjav)
1-2 dl belega vina
1-2 čajni žlički mletega cimeta
ščepec mletih klinčkov
5 celih klinčkov
1 vanilin sladkor
2-3 dl jušne osnove

Cimetova omaka z belim vinom – postopek:
Stopimo in segrejemo 1 žlico maščobe. Uporabimo kokosovo olje ali drugo maščobo, ki jo uporabljamo sicer. Dodamo 2 žlici moke in neprestano mešamo.

Ko se moka lepo poveže z maščobo, dodamo 1-2 žlici kristalnega sladkorja (količino prilagodimo okusu). Dobro premešamo in počakamo, da sladkor malce karamelizira.

Zalijemo z 1-2 dl belega vina in neprestano mešamo z metlico, da uničimo vse grudice.
Dodamo še 2 dl jušne osnove (če je nimamo, jo lahko nadomestimo kar z vodo), ščepec mletih klinčkov, 5 celih klinčkov in 1-2 čajni žlički mletega cimeta.

Vse skupaj dobro premešamo in kuhamo še nekaj minut. Po potrebi dolijemo še nekaj jušne osnove (lahko tudi vina) – prilagodimo okusu.

Dišeča cimetova omaka z belim vinom se postreže v manjši količini kot vinski zos, saj je zaradi večje količine začimb veliko bolj aromatična.

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: EPSKA POLETNA SOLATA

Poleti našemu telesu bolj ustrezajo lahke jedi, ki orga...

Iz Jožičine kuhinje: Skutno jabolčni zavitek

Okusen jabolčno skutin zavitek vas bo popolnoma navduši...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

Ta zajtrk spodbuja hujšanje – preprost, nasiten in brez kruha

Zajtrk pogosto velja za najpomembnejši obrok dneva, in ...

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

100% naravne rešitve za bolj zdrava jetra

Preverite, kakšni so znaki, če so vaša jetra preobremen...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljše testo za pico

Iz Jožičine kuhinje tokrat recept za najbolj okusno pic...

Iz Jožičine kuhinje: Cvetačna juha

V prispevku boste našli zelo okusen in enostaven recept...

Iz Jožičine kuhinje: Klementine v sirupu

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava poslastica, ki jo mor...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Iz Jožičine kuhinje: Panna cotta s smetano in čokolado

Njami! Za vse ljubitelje čokolade in čokoholike. Prepro...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.