KUHALNICA: Cvetača in brokoli iz pečice

V meni včasih oživi ustvarjalni duh in takrat v kuhinji nastane nekaj, kar je plod improvizacije, predvsem pa sestavin, ki jih imam takrat na razpolago. Na takšen način je nastala tudi okusna večerja, kjer sta glavni sestavini cvetača in brokoli.
Cvetača in brokoli iz pečice. (foto: OblizniPrste.si)
Cvetača in brokoli iz pečice. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Cvetača in brokoli iz pečice – sestavine:
(za 4 osebe)
• 400 g zamrznjenega brokolija
• 400 g zamrznjene cvetače
• sol
• 5 jajc
• 3 čajne žličke paradižnikove omake
• 1 srednje velika čebula
• 2 čajni žlički repičnega olja
• 1/2 čajne žličke balzamičnega kisa
• poper
• 1/2 čajne žličke mlete sladke rdeče paprike

Cvetača in brokoli iz pečice – postopek
V veliki skledi razžvrkljamo jajca z metlico za stepanje; čebulo olupimo, očistimo in drobno sesekljamo.

Cvetačo in brokoli damo kuhati v lonec za kuhanje na sopari za toliko časa, dokler ju z vilicami lahko ne prebodemo (približno 15 minut).

Med tem časom damo v manjši lonec 1 čajno žličko repičnega olja in na njem prepražimo čebulo, ki jo solimo. Čebulo pražimo približno 1 minuto, nato dolijemo 0,5 dl vode in čebulo dušimo dokler vsa voda ne izpari. Med dušenjem čebulo večkrat premešamo.

Kuhano cvetačo in brokoli ter dušeno čebulo odstavimo z ognja in pustimo, da se sestavine ohladijo (približno 15 minut).

Razžvrkljana jajca solimo, dodamo jim še mleto sladko rdečo papriko, balzamični kis, ščepec popra in paradižnikovo omako. Vse skupaj zelo dobro premešamo z metlico za stepanje.

Jajcem dodamo ohlajeno čebulo in na poljubno velike kose narezano ohlajeno cvetačo in brokoli. Vse sestavine s kuhalnico zelo dobro premešamo.

Pekač namastimo s preostankom olja in pri tem si pomagamo s čopičem za peko. Vanj damo zmes za cvetačo in brokoli iz pečice ter jo enakomerno razporedimo po pekaču, dokler zmes ne zakrkne (približno 30 minut).

Namigi
Cvetačo in brokoli lahko skuhamo tudi v kropu; jed lahko obogatimo tudi z naribanim sirom; cvetačo in brokoli iz pečice lahko postrežemo samostojno ali kot prilogo.

Še več okusnih nasvetov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...

Humus - namaz iz čičerike

Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

KUHALNICA: Kremna juha iz buče

Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho...

KUHALNICA: Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem

Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem, ali kakor ...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

KUHALNICA: Dišavni veganski piškoti

Slastni so in zdravi, naredili jih boste hitro, z njimi...

Iz Jožičine kuhinje: Babičina dobrota

Vam gre za nohte s časom, potrebujete enostaven, sočen ...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Iz Jožičine kuhinje: Vložene paprike

Iz Jožičine kuhinje prihaja super recept za vložene pap...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.