KUHALNICA: Domači bonboni za boleče grlo

Imate boleče grlo ali se vas loteva kašelj? Če prisegate na domačo lekarno, lahko bonboni za boleče grlo nastanejo kar v vaši kuhinji.
Bonboni za boleče grlo. (foto: OblizniPrste.si)
Bonboni za boleče grlo. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Bonboni za boleče grlo – sestavine:
kavna skodelica sladkorja
pol kavne skodelice vode
1 žlica limoninega soka
1 žlica medu
1/4 čajne žličke mletih klinčkov
pol čajne žličke mletega ingverja
ščepec mletega cimeta
sladkor v prahu (za posip)

Bonboni za boleče grlo – postopek:
Eno kavno skodelico sladkorja in pol kavne skodelice vode segrevamo na nizki temperaturi. Dodamo eno žlico sveže stisnjenega limoninega soka in eno žlico medu. Če je le mogoče, uporabimo domači med.

Med segrevanjem ves čas mešamo, približno 5 minut. Nato dodamo četrt čajne žličke mletih klinčkov, pol čajne žličke mletega ingverja in ščepec mletega cimeta.

Segrevamo dalje na nizki temperaturi in vmes večkrat premešamo.

Približno po 10 minutah, se ta sladko – začimbna masa začne malenkost peniti, zato jo neprestano mešamo še 5 minut.

Odstavimo in malce ohladimo.

Med ohlajanjem pripravimo pekač s peki papirjem ter vrečico, s pomočjo katere bomo naredili bonbončke. Delno ohlajeno maso zlijemo v vrečico.

Pazimo, da ni masa pretopla, saj bi v tem primeru vrečica počila.

Na peki papir nabrizgamo majhne bonbončke, ki naj bodo narazen vsaj 2 cm. Namesto vrečke lahko uporabimo tudi žlico, vendar bomo tako težje oblikovali enake oblike.

Bonbone za boleče grlo potrosimo s sladkorjem v prahu, da se kasneje ne bodo zlepili skupaj ter jih ohladimo oz. posušimo v hladnem in suhem prostoru.

Lahko jih “ližemo” tudi za preventivo.

Pa veliko zdravja!

Recept s fotografijami postopka boste našli tukaj.

Še več okusnih receptov pa tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Babja jeza

Ste že slišali za jed, ki se imenuje babja jeza? Enosta...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Izdelave te tortice se lahko loti vsak, tudi tisti, ki ...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

KUHALNICA: Drugačen jesenski zavitek

Jesenski 'štrudelj' je malce drugačen od običajnega. V ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...

Humus - namaz iz čičerike

Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.