KUHALNICA: Goveji zrezki v gobovi omaki

Kombinacija govejih zrezkov s svežimi šampinjoni je več kot odlična. V receptu vam razkrijem, kako na hitro zdušiti goveje zrezke in zraven pripraviti slastno omako z gobicami. In mehki goveji zrezki v gobovi omaki so tu!
Goveji zrezki v gobovi omaki (Foto: Oblizniprste.si)
Goveji zrezki v gobovi omaki (Foto: Oblizniprste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za dve osebi boste potrebovali:
  • 4 goveje zrezke,
  • 3 žlice olja,
  • 2 žlici moke,
  • 250 g svežih šampinjonov,
  • žlička jušne osnove,
  • česen v prahu,
  • majaron, sol in poper,
  • 2,5 dl vode.


Priprava:

1) Goveje zrezke dobro potolčemo. Če imajo žile, jih z nožem zarežemo, vendar ne do konca, da ne prerežemo zrezka. Meso tudi posolimo in ga pustimo počivati na sobni temperaturi vsaj eno uro pred kuhanjem. Gobice očistimo in jih narežemo na ploščice.

2) V ekonomloncu (trenutno brez pokrova) segrejemo olje in popečemo zrezke z obeh strani. Nato jih odstranimo iz posode na krožnik.

3) V posodo dodamo narezane šampinjone. Malenkost jih popopramo, dodamo še česen v prahu in majaron. Kuhamo dokler se količina gob ne zmanjša za polovico, nato pa dodamo še jušno kocko in zalijemo s pol decilitra vode, da se kocka raztopi.

4) Zrezke vrnemo nazaj v lonec in prilijemo še ostalo vodo (2 dl).

5) Sedaj lonec zapremo s pokrovom in v ekonomloncu zrezke kuhamo 15 minut. Tako bodo zrezki hitro mehki in dobili bomo slastno gobovo omako. Po pretečenem času omako zgostimo tako, da dve žlici moke zmešamo z vodo, v kateri so se kuhali zrezki, ter jo dodamo v lonec in kuhamo še nekaj minut, da se moke ne bo čutilo.

6) Mehki goveji zrezki v gobovi omaki so gotovi. Poleg postrežemo še pire krompir ali riž in hitro kosilo je že tu. Uživajte v vsakem grižljaju in dober tek!

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Ledena sladica s čokolado in pistacijo

Semifreddo je italijanska beseda za “polovično – ledeno...

Iz Jožičine kuhinje: Vložena jajca

Če vam ostajajo jajca, jih lahko tudi vložite. Tako pri...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtovi čupovci

Hitro pripravljeno in zelo okusno pecivo vam bo zelo vš...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Iz Jožičine kuhinje: Bučke v omaki

Sezona bučk je tu. Če jih imate na svojem vrtu, pa še t...

Iz Jožičine kuhinje: Češnjev zavitek

V sezoni češenj prihaja iz Jožičine kuhinje odličen rec...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

KUHALNICA: Lignji in dagnje na buzaro

Lignji in dagnje na buzaro, so enostavna in hitro pripr...

Naredite sami: Recept za najbolj enostaven in okusen jagodni sok

Sezona jagod je tukaj. Če jih imate preveč, pripravite ...

5 zdravih in neverjetno slastnih sladic iz borovnic

Tu je sezona borovnic! Ne veste, kako vse bi jih uporab...

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.