KUHALNICA: Jabolko s cimetom

Vsi vemo, da je zajtrk pomemben obrok, pa vendar nam v tem norem ritmu življenja zanj pogosto zmanjka časa. Vzemimo si vsaj par minutk in pripravimo preprost, a odličen energijski obrok – jabolko s cimetom.
Jabolko s cimetom (foto: Oblizni Prste.si)
Jabolko s cimetom (foto: Oblizni Prste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Cimet ni samo omamno dišeča začimba, ampak ima antibakterijske, protivirusne in protiglivične lastnosti. Je močan antioksidant, ugodno vpliva na prebavo ter menstrualni cikel (lajša bolečine).

Energijski obrok – Jabolko s cimetom – sestavine:
1 jabolko (vrsta po želji)
pol čajne žličke cimeta v prahu

Če ste ljubitelj začimb in radi eksperimentirate z okusi, lahko dodate tudi:

ščepec ingverja v prahu
ščepec kardamoma v prahu
ščepec mletih klinčkov
1 žlico sveže stisnjenega limoninega soka

Energijski obrok – Jabolko s cimetom – postopek:
Izberemo tisto vrsto jabolk, ki jih imamo najraje. Nekaterim ustreza malce kiselkast okus, drugi imajo raje sladka jabolka. Če je le mogoče, uporabimo domača, neškropljena jabolka, sicer pa lahko sadje očistimo s pomočjo sode bikarbone. Poglejte nasvet za hitro in učinkovito čiščenje sadja.

Jabolko narežemo na majhne koščke.

Stresemo jih v posodico in posujemo s polovico čajne žličke cimeta v prahu. Po želji lahko dodamo še druge začimbe: ščepec ingverja, kardamoma itd. Dodamo lahko tudi sok sveže stisnjene limone.

Vse skupaj dobro premešamo in energijski obrok je pripravljen!

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako oživiti ovenelo baziliko – korak za korakom

Bazilika je ena najbolj priljubljenih zelišč pri nas – ...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Iz Jožičine kuhinje: Vložen korenček

Imate domačega korenja v izobilju? Lahko ga vložite in ...

Iz Jožičine kuhinje: Babja jeza

Ste že slišali za jed, ki se imenuje babja jeza? Enosta...

Recept: EPSKA POLETNA SOLATA

Poleti našemu telesu bolj ustrezajo lahke jedi, ki orga...

Iz Jožičine kuhinje: Skutno jabolčni zavitek

Okusen jabolčno skutin zavitek vas bo popolnoma navduši...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

Ta zajtrk spodbuja hujšanje – preprost, nasiten in brez kruha

Zajtrk pogosto velja za najpomembnejši obrok dneva, in ...

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

100% naravne rešitve za bolj zdrava jetra

Preverite, kakšni so znaki, če so vaša jetra preobremen...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljše testo za pico

Iz Jožičine kuhinje tokrat recept za najbolj okusno pic...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.