KUHALNICA: Mešani kruh z ovsenimi kosmiči

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 2.1.2017
Če tudi vi radi spečete kruh doma, če imate radi nove in zdrave okuse, je ta recept pravi za vas. Poskusite kruh z ovsenimi kosmiči, odlično se prilega zraven bifteka in ostalih namazov!
Mešani kruh z ovsenimi kosmiči (foto: Fala)
Mešani kruh z ovsenimi kosmiči (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine:
1 kocka kvasa Fala
5 dl vode
64 dag bele moke
15 dag ržene moke
16 dag kislega testa
3 žlice ovsenih kosmičev
3 žlice olja
3 male žličke soli
1 mala žlička sladkorja

Priprava:
Kvas Fala in sladkor raztopimo v polovici tople vode. V posodo odmerimo sol, presejano belo in rženo moko, kislo testo, preostanek vode in zamesimo testo. Med mešanjem postopno dodajamo olje. Zadnjih deset minut mešamo na najvišji hitrosti. Ko začne testo odstopati od posode, dodamo ovsene kosmiče in mešamo še toliko, da se enakomerno razporedijo po testu. Posodo pokrijemo in damo testo čez noč počivati na hladno. Kljub nizki temperaturi bo testo zjutraj narastlo.

Vzhajano testo stresemo na pult in ga dobro pregnetemo, da s tem okrepimo glutenske vezi in obenem oblikujemo hlebec. Hlebec položimo na pomokano krpo v pehar, obrnjenega z gladko stranjo na dnu peharja, ga pokrijemo in ga damo na toplo vzhajati. Ker je testo hladno, bo vzhajal nekoliko dlje kot običajno.

Preden je hlebec vzhajal, postavimo posodo s pokrovom v pečico in jo segrejemo na 250 °C. Vročo posodo vzamemo iz pečice, jo previdno odkrijemo, da nas ne opeče vroč zrak in vzhajan hlebec obrnemo v vročo posodo. Z ostrim nožem zarežemo poljuben vzorec, posodo pokrijemo in postavimo nazaj v vročo pečico.

Kruh pečemo 40 minut pri 250 °C, nato ga vzamemo iz pečice, posodo odkrijemo in damo kruh nazaj v pečico brez pokrovke. Temperaturo zmanjšamo na 175 °C in pečemo kruh še približno dvajset minut, da se lepo obarva.

Ko je kruh pečen, ga vzamemo iz posode, položimo na mrežo in pokrijemo s krpo, da se lepo ohladi.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: EPSKA POLETNA SOLATA

Poleti našemu telesu bolj ustrezajo lahke jedi, ki orga...

Iz Jožičine kuhinje: Skutno jabolčni zavitek

Okusen jabolčno skutin zavitek vas bo popolnoma navduši...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

Ta zajtrk spodbuja hujšanje – preprost, nasiten in brez kruha

Zajtrk pogosto velja za najpomembnejši obrok dneva, in ...

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

100% naravne rešitve za bolj zdrava jetra

Preverite, kakšni so znaki, če so vaša jetra preobremen...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljše testo za pico

Iz Jožičine kuhinje tokrat recept za najbolj okusno pic...

Iz Jožičine kuhinje: Cvetačna juha

V prispevku boste našli zelo okusen in enostaven recept...

Iz Jožičine kuhinje: Klementine v sirupu

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava poslastica, ki jo mor...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Iz Jožičine kuhinje: Panna cotta s smetano in čokolado

Njami! Za vse ljubitelje čokolade in čokoholike. Prepro...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.