KUHALNICA: Mešani polnozrnati pirin kruh

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 2.3.2022
Okusen, mamljiv kruh lahko zadiši tudi iz vaše pečice …
Polnozrnati pirin rženi kruh (foto: Fala)
Polnozrnati pirin rženi kruh (foto: Fala)
Polnozrnati pirin rženi kruh (foto: Fala) S kvasom Fala je huhanje in pečenje enostavno. (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za testo potrebujemo: 1 kocka kvasa Fala, 7 dl vode, 60 dag bele moke, 20 dag ržene moke
20 dag polnozrnate pirine moke, 1 dl olja, 1 mala žlička sladkorja, 3 male žličke soli

Priprava:
V posodo odmerimo sol, presejemo vse tri vrste moke in prilijemo kvas Fala, ki smo ga raztopili v mlačni, sladkani vodi. Premešamo in po kapljicah med mešanjem dodajamo še olje. Po začetnem počasnem mešanju mešamo približno osem minut na najvišji hitrosti, nato posodo pokrijemo s kuhinjsko folijo in damo testo na toplo vzhajati.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, oblikujemo v dve štruci in ju damo v model ponovno vzhajati. V vzhajani štruci z ostrim nožem zarežemo želeni vzorec in modela postavimo v vročo pečico. Pečemo 10 minut pri 230 °C, nato temperaturo zmanjšamo in pečemo še približno 35 minut pri 175 °C. Pečeni štruci stresemo iz modela in ohladimo na mreži.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Česnova juha s timijanom

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za zdravo in okusno ...

KUHALNICA: Šampinjoni, polnjeni s kozjim jogurtom

Šampinjone lahko pripravite na mnogo načinov. Zelo okus...

KUHALNICA: Mafini z jabolki in cimetom

Mafini z jabolki in cimetom so okusen in sočen prigrize...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

KUHALNICA: Odličen cheesecake, ki vedno uspe

Cheesecake ali sirova torta je sladica, ki se ji lahko ...

Ali lubenica res povzroča napihnjenost? Resnica o poletni osvežitvi

V poletni vročini se težko upremo rezini sočne, rdeče l...

Kako oživiti ovenelo baziliko – korak za korakom

Bazilika je ena najbolj priljubljenih zelišč pri nas – ...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Iz Jožičine kuhinje: Vložen korenček

Imate domačega korenja v izobilju? Lahko ga vložite in ...

Iz Jožičine kuhinje: Babja jeza

Ste že slišali za jed, ki se imenuje babja jeza? Enosta...

Recept: EPSKA POLETNA SOLATA

Poleti našemu telesu bolj ustrezajo lahke jedi, ki orga...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.