KUHALNICA: Odlični pustni krofi

Imate radi nekaj slastnega in okusnega, ki tekne ne glede na letni čas. Pred vami je recept za odlične pustne krofe po katerih pri nas pečemo že več kot deset let in vedno uspejo. Preizkusite ga.
Okusni pustni krofi (foto: OblizniPrstie.si)
Okusni pustni krofi (foto: OblizniPrstie.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Odlični pustni krofi – sestavine
Za cca. 25 krofov:
1 kg namenske bele gladke moke
10 dag kvasa
10 dag sladkorja
7 dag margarine
3 dl mleka
4 debela jajca
1 vaniljev sladkor
o,5 dl ruma

Za nadev:
marelična marmelada

Za cvrtje:
2 l olja za cvrtje

Odlični pustni krofi – postopek:
Mleko z dvema žlicama sladkorja segrejemo, da je malo mlačno, odstavimo, dodamo kvas in žlico moke, premešamo ter pustimo, da vzhaja oz. da naraste.

Nato v skledi z električnim mešalnikom zgnetemo moko, jajce, sladkor, vaniljev sladkor, rum ter margarino in vzhajan kvasec.

Testo pokrijemo in pustimo, da vzhaja na toplem vsaj 30-40 minut. Za hitrejše vzhajanje postavimo skledo s testom kar v bližino radiatorja.

Ko je testo dovolj vzhajalo, oblikujemo kroglice. Testo zajemamo z žlico, ki naj ne bo prevelika. Testo vrtimo med dlanmi, da dobimo lepe kroglice. Dlani si pred oblikovanjem pomokamo z moko.

Oblikovane kroglice polagamo na pomokan prt. Zgornjo plast obrnemo, da je na dnu prta, s prsti kroglice še malo sploščimo. Ko porabimo vso testo, kroglice pokrijemo, da še enkrat vzhajajo na toplem.

Dobimo približno 25 kroglic.

Krofe cvremo na vsaki strani 3 minute. Pečenost krofov preverimo z zobotrebcem. Vmes dobimo lep krancelj.

Ocvrte krofe napolnimo z marmelado ter jih potresemo s sladkorjem v prahu.

Recept s fotografijami postopka boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Lignji in dagnje na buzaro

Lignji in dagnje na buzaro, so enostavna in hitro pripr...

Naredite sami: Recept za najbolj enostaven in okusen jagodni sok

Sezona jagod je tukaj. Če jih imate preveč, pripravite ...

5 zdravih in neverjetno slastnih sladic iz borovnic

Tu je sezona borovnic! Ne veste, kako vse bi jih uporab...

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

10 nasvetov za zmanjšanje stroškov za hrano

Z nekaj majhnimi spremembami v gospodinjstvu lahko obču...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

KUHALNICA: Zrezki v kremni omaki s šampinjoni

Rada imam omake, ki so kremnate, bogate, polnega okusa ...

Iz Jožičine kuhinje: Rafaelo kocke

Sočno, puhasto pecivo. Hitro pripravljeno in nebeškega ...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...

Recept: Domača paradižnikova mezga

Ko sem iskala recepte za domačo paradižnikovo mezgo sem...

Ideja za zdravo kosilo: Špinačna pita s feta sirom

Razkrivamo idejo za okusno, a zdravo kosilo. Lahko in e...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.