KUHALNICA: Odlični pustni krofi

Imate radi nekaj slastnega in okusnega, ki tekne ne glede na letni čas. Pred vami je recept za odlične pustne krofe po katerih pri nas pečemo že več kot deset let in vedno uspejo. Preizkusite ga.
Okusni pustni krofi (foto: OblizniPrstie.si)
Okusni pustni krofi (foto: OblizniPrstie.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Odlični pustni krofi – sestavine
Za cca. 25 krofov:
1 kg namenske bele gladke moke
10 dag kvasa
10 dag sladkorja
7 dag margarine
3 dl mleka
4 debela jajca
1 vaniljev sladkor
o,5 dl ruma

Za nadev:
marelična marmelada

Za cvrtje:
2 l olja za cvrtje

Odlični pustni krofi – postopek:
Mleko z dvema žlicama sladkorja segrejemo, da je malo mlačno, odstavimo, dodamo kvas in žlico moke, premešamo ter pustimo, da vzhaja oz. da naraste.

Nato v skledi z električnim mešalnikom zgnetemo moko, jajce, sladkor, vaniljev sladkor, rum ter margarino in vzhajan kvasec.

Testo pokrijemo in pustimo, da vzhaja na toplem vsaj 30-40 minut. Za hitrejše vzhajanje postavimo skledo s testom kar v bližino radiatorja.

Ko je testo dovolj vzhajalo, oblikujemo kroglice. Testo zajemamo z žlico, ki naj ne bo prevelika. Testo vrtimo med dlanmi, da dobimo lepe kroglice. Dlani si pred oblikovanjem pomokamo z moko.

Oblikovane kroglice polagamo na pomokan prt. Zgornjo plast obrnemo, da je na dnu prta, s prsti kroglice še malo sploščimo. Ko porabimo vso testo, kroglice pokrijemo, da še enkrat vzhajajo na toplem.

Dobimo približno 25 kroglic.

Krofe cvremo na vsaki strani 3 minute. Pečenost krofov preverimo z zobotrebcem. Vmes dobimo lep krancelj.

Ocvrte krofe napolnimo z marmelado ter jih potresemo s sladkorjem v prahu.

Recept s fotografijami postopka boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo, poplavo (odgovarja strokovnjakinja)?

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.