KUHALNICA: Pečen por z jajci

Por je v kulinariki zelo uporaben, saj ga lahko pripravimo na različne načine. Iz njega lahko skuhamo juhe in postrežemo ga lahko kot priloge ali kot glavne jedi (na primer: por iz voka). Odličen način, kako uporabiti por je tudi pečen por z jajci.
Pečen por z jajci (foto: OblizniPrste.si)
Pečen por z jajci (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Pečen por z jajci – sestavine:
(za 3 osebe)
Pečen por z jajci
2 čajni žlički repičnega olja
300 g pora
sol
poper
3 jajca
1 večji korenček
1/2 čajne žličke mlete sladke rdeče paprike

Pečen por z jajci – postopek
Por razpolovimo, operemo in narežemo na večje kose; jajca z metlico razžvrkljamo v srednje veliki skledi in jih solimo; korenček operemo, ga očistimo in naribamo.

Vok segrejemo in vanj damo eno čajno žličko olja. Na segreto maščobo damo narezan por in nariban korenček, solimo in popramo po okusu ter ju na hitro popražimo. Dolijemo 3 dl vode in vse skupaj kuhamo toliko časa, dokler voda ne izpari in se zelenjava zmehča.

Med kuhanjem por s korenčkom večkrat premešamo in po potrebi dosolimo. Pripravljeno zelenjavo damo v večjo skledo in jo čimbolj razporedimo po njej, da se le-ta čim hitreje ohladi.

Zelenjavo pustimo v skledi približno 10 minut, nato ji dodamo razžvrkljana jajca in mleto sladko rdečo papriko. Vse skupaj s kuhalnico zelo dobro premešamo.

Pekač namastimo s 1 čajno žličko repičnega olja. Pri tem si pomagamo s čopičem za peko. V pekač damo zmes jajc in zelenjave ter jo enakomerno razporedimo po pekaču.

Pekač damo v pečico in jo nastavimo na 180 stopinj Celzija. Por z jajci pečemo toliko časa, dokler jajca ne zakrknejo (približno 30 minut).

Pečen por z jajci lahko postrežemo kot samostojno jed ali kot prilogo.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Omaka iz paradižnika s tremi sestavinami: italijanska skrivnost bogatega okusa

Ko pomislimo na italijansko kuhinjo, si mnogi najprej p...

RECEPT: ideja za noč čarovnic - strašni pajkci

Ste že kdaj pojedli pajka? Strašni pajkci so majhni pri...

KUHALNICA: Polenta s šampinjoni

Polenta s praženimi šampinjoni je kot nalašč za hitra k...

Iz Jožičine kuhinje: Babja jeza

Ste že slišali za jed, ki se imenuje babja jeza? Enosta...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Izdelave te tortice se lahko loti vsak, tudi tisti, ki ...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

KUHALNICA: Drugačen jesenski zavitek

Jesenski 'štrudelj' je malce drugačen od običajnega. V ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.