KUHALNICA: Presni veganski jogurt iz gozdnih sadežev

Ker je letos vreme naklonjeno virozam je vitaminski presni »jogurt« večkrat na našem jedilniku. Vsi ga imamo radi tako za sladico kot zajtrk ali malico. Hitro ga pripravimo in z veseljem užijemo.
Presni veganski jogurt (foto: Tina Teršek)
Presni veganski jogurt (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za presni, veganski »jogurt« iz gozdnih sadežev bomo potrebovali:
2 skodelici presnega rastlinskega mleka, nesladkanega, ½ skodelice presnih chia semen, 1 ½ skodelice zamrznjenih gozdnih sadežev (lahko tudi svežih), 2-3 žličke presnega agavinega sirupa, ščepec nerafinirane himalajske soli, sredica enega vanilijevega stroka, ¼ žličke mlete kurkume

V mešalniku zmeljemo mleko in 1 skodelico gozdnih sadežev(ni jih potrebno predhodno odtaliti), ko masa postane gladka, dodamo chia semena, agavin sirup, sol, kurkumo in sredico vanilijevega stroka. Vse skupaj dobro zmeljemo, da je masa res gladka. Tako pripravljeno zmes nalijemo v kozarčke, preostanek zamrznjenih gozdnih sadežev porazdelimo po kozarčkih. »Jogurt« pustimo stati vsaj pol ure, da razvije svoj okus. Potem ga pa hitro zmanjka.

Ali ste vedeli:
Chia semena so lahko prebavljiva semena, če jih namočimo, ker v stiku s tekočino razvijejo sluzast ovoj. Imajo močno hranilno in energijsko vrednost. Bogata so z vlakninami, omega-3 maščobami, beljakovinami, vitamini in minerali.

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

5 zdravih in neverjetno slastnih sladic iz borovnic

Tu je sezona borovnic! Ne veste, kako vse bi jih uporab...

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

10 nasvetov za zmanjšanje stroškov za hrano

Z nekaj majhnimi spremembami v gospodinjstvu lahko obču...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

KUHALNICA: Zrezki v kremni omaki s šampinjoni

Rada imam omake, ki so kremnate, bogate, polnega okusa ...

Iz Jožičine kuhinje: Rafaelo kocke

Sočno, puhasto pecivo. Hitro pripravljeno in nebeškega ...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...

Recept: Domača paradižnikova mezga

Ko sem iskala recepte za domačo paradižnikovo mezgo sem...

Ideja za zdravo kosilo: Špinačna pita s feta sirom

Razkrivamo idejo za okusno, a zdravo kosilo. Lahko in e...

Težave z žolčem: Naravna pomoč

Svojemu indikatorju potlačene jeze lahko pomagate z nek...

KUHALNICA: Polnjeni datlji s čokoladnim prelivom

Datlji, čokolada, kokosovo maslo, pistacija … mmm, krem...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.