KUHALNICA: Presni veganski jogurt iz gozdnih sadežev

Ker je letos vreme naklonjeno virozam je vitaminski presni »jogurt« večkrat na našem jedilniku. Vsi ga imamo radi tako za sladico kot zajtrk ali malico. Hitro ga pripravimo in z veseljem užijemo.
Presni veganski jogurt (foto: Tina Teršek)
Presni veganski jogurt (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za presni, veganski »jogurt« iz gozdnih sadežev bomo potrebovali:
2 skodelici presnega rastlinskega mleka, nesladkanega, ½ skodelice presnih chia semen, 1 ½ skodelice zamrznjenih gozdnih sadežev (lahko tudi svežih), 2-3 žličke presnega agavinega sirupa, ščepec nerafinirane himalajske soli, sredica enega vanilijevega stroka, ¼ žličke mlete kurkume

V mešalniku zmeljemo mleko in 1 skodelico gozdnih sadežev(ni jih potrebno predhodno odtaliti), ko masa postane gladka, dodamo chia semena, agavin sirup, sol, kurkumo in sredico vanilijevega stroka. Vse skupaj dobro zmeljemo, da je masa res gladka. Tako pripravljeno zmes nalijemo v kozarčke, preostanek zamrznjenih gozdnih sadežev porazdelimo po kozarčkih. »Jogurt« pustimo stati vsaj pol ure, da razvije svoj okus. Potem ga pa hitro zmanjka.

Ali ste vedeli:
Chia semena so lahko prebavljiva semena, če jih namočimo, ker v stiku s tekočino razvijejo sluzast ovoj. Imajo močno hranilno in energijsko vrednost. Bogata so z vlakninami, omega-3 maščobami, beljakovinami, vitamini in minerali.

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Okusna ajdova kaša

Ajdova kaša je staro in zdravo živilo. Pripravite si jo...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

KUHALNICA: Mandarinin liker

Imate radi domače, sladke in aromatične likerje? Potem ...

KUHALNICA: Hrustljavo zapečena gomoljna zelena

Ne samo krompir, ampak tudi ostali gomoljčki (zelena, k...

KUHALNICA: Bonboni za boleče grlo

Imate boleče grlo ali se vas loteva kašelj? Če prisegat...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčno pecivo iz moje mladosti

Velikokrat me misli ponesejo v leta moje mladosti. Ah, ...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

KUHALNICA: Pica mumija za noč čarovnic

Vsako leto, ko se približuje noč čarovnic, želimo ustva...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.