KUHALNICA: Sočne jabolčne rezine

Sočne jabolčne rezine so rezine, ki vas bodo z okusom in svežino v trenutku prevzele. Sladica je primerna za vse letne čase. Naravnost fantastična je!
Sočne jabolčne rezine (foto: OblizniPrste.si)
Sočne jabolčne rezine (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sočne jabolčne rezine – sestavine:
Pekač mere 37 x 24 cm

Biskvit:
4 jajca
200 g sladkorja
200 g gladke moke
100 ml olja
100 ml vode
1 vaniljev sladkor
naribana limonina lupinica

Krema:
1,2 kg jabolk
1,2 l vode
300 g sladkorja
sok 1/2 limone
ščep suhega ingverja
2 ščepa mletih nageljnovih žbic
1/2 žličke cimeta v prahu
2 vaniljeva pudinga
1 žlička gustin moke

Premaz:
600 ml sladke smetane za stepanje
sladkor po okusu
1 žlička cimeta v prahu
 
Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Gosti jagodni sok

Sočne jabolčne rezine – postopek:
Jajca ubijemo in ločimo rumenjake in beljake. Iz beljakov naredimo sneg in ga prihranimo za na konec. V rumenjake dodamo sladkor in vaniljev sladkor ter zmešamo v puhasto kremo. Nato dodamo vodo in olje in na koncu primešamo še moko in limonino lupinico.

Nato z lopatko postopoma primešamo beljakov sneg.

Zmes vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in biskvit spečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija klasične peke, 25 minut oz. odvisno od pečice. Biskvit vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.

V lonec nalijemo 1,2 l vode in ji dodamo sok pol limone in sladkor. Če ima limona malo soka, uporabimo celo limono.

Med tem, ko čakamo, da nam zavre voda, olupimo in na krhlje naribamo jabolka.

V zavrelo vodo damo narezana jabolka, katerim dodamo še mlete nageljnove žbice, cimet in ingver. Če nimamo mletih nageljnovih žbic, uporabimo cele – 5 kom., vendar jih moramo po kuhanju vse odstraniti.Vse skupaj pustimo 10 minut vreti. Sedaj bodo prisotni doma že kukali v kuhinjo, ker se bo po domu vil zelo prijeten in mamljiv vonj.

Kuhana jabolka s pomočjo penovke poberemo iz tekočine in jih predenemo na biskvit. Pri tem pazimo, da jih ne odcedimo v celoti, kajti tekočina, ki jo bomo prenesli z jabolki na biskvit, bo le tega navlažila. Kuhana jabolka ne poravnamo, ker bo kasneje puding zlezel v odprte reže.

V lončku zmešamo 4 do 5 žlic vode in 2 vaniljeva pudinga ter 1 žličko gustina. Če nimamo gustina, lahko dodamo še kakšno žličko pudinga. Puding zakuhamo v vodo, v kateri so se kuhala jabolka.

Ob nenehnem mešanju kuhamo puding cca. 3 minute.

Še vroč puding takoj prelijemo čez jabolka. S pomočjo vilice še malo premešamo, da se puding lepo združi z jabolki in pustimo, da se ohladi.

Do tega stadija lahko sladico pripravimo že en dan prej in jo hranimo v hladilniku. Sladica se bo čez noč lepo prepojila in ohladila. Nato smetano premažemo šele naslednji dan oz. kakšno uro pred uporabo.

Po vrhu potrosimo cimet v prahu. Če kdo ne mara cimeta, ga lahko zamenjate s čokolado v prahu.

Prijetno sladkanje!

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Timijanov sirup z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

3 super živila, ki pomagajo pri hujšanju in veljajo za ekspresne toplice maščob

Spoznajte 3 super živila, ki dokazano pomagajo pri hujš...

KUHALNICA: Kako pripravimo orado na žaru

Orada, kraljica Jadrana. Orada na žaru je ena najokusne...

Iz Jožičine kuhinje: Oblečene jagode

Sezona jagod se je pričela, z njo pa prihaja tudi zelo ...

Recept: Česnova juha za zniževanje povišanega holesterola

Česnova juha je odlična izbira za tiste, ki si želijo o...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

Iz Jožičine kuhinje: "Ferrero rocher" rolada

Če ste ljubitelji sladkega, potem morate vsekakor pripr...

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Zeliščni vrt pri roki – kako vzgojiti in uporabljati zdravilna zelišča

Zelišča so kot majhni zakladi narave – dišeča, zdraviln...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

KUHALNICA: Ledena sladica s čokolado in pistacijo

Semifreddo je italijanska beseda za “polovično – ledeno...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.