Recept za najokusnejše krofe

Pust je mimo, krofi, pa naj ste jih spekli sami ali kupili, so se pojedli. A četudi je postni čas, si preberite recept za najbolj okusne krofe vseh časov. Shranite ga in se jih lotite po njemu sami prihodnje leto ali pa jih specite kar tako!
Specite najbolj okusne krofe! (foto: Fala slonček)
Specite najbolj okusne krofe! (foto: Fala slonček)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za najbolj okusne krofe potrebujete: 1 kocka kvasa Fala za sladka testa, 1 kg moke, 6 dag sladkorja, 10 rumenjakov, 3 dl mleka, 2,5 dl kisle smetane, 0,5 dl olja, 3 žlice ruma, 1 pecilni prašek, 1,5 žličke, soli, lupinica ene limone, 1,5 l olja za cvrtje, 1 kg marelične marmelade.

Moko presejemo, ob robu potresemo sol. V toplem mleku raztopimo kvas Fala za sladka testa in ga dodamo moki. Dodamo vse ostale sestavine razen olja in zamešamo testo. Testo mešamo na najprej na nizki, nato na visoki hitrosti in počasi dodajamo olje. Ko postane testo gladko in odstopa od posode, posodo s testom postavimo na toplo, ga pokrijemo s folijo in pustimo dobro uro, da vzhaja. Vzhajano testo s kuhalnico še enkrat stepemo in damo ponovno vzhajat. Ko je testo drugič vzhajalo, ga stresemo iz posode, rahlo pognetemo in oblikujemo valj, ki ga razrežemo na približno enake kose (cca 80 g). Iz posameznih kosov z rokami oblikujemo gladke kroglice, ki jih polagamo na pomokan prt, prekrijemo s krpo in pustimo dobro uro, da krofi lepo vzhajajo. Vzhajane krofe ocvremo v vročem olju (cca 160oC) najprej na eni strani 3 minute, posodo pokrito pokrovko, potem krofe obrnemo in cvremo na drugi strani z odkrito pokrovko. Lepo obarvane krofe poberemo s penovko iz olja, jih položimo na papirnat prtič, jih z brizgo napolnimo z marmelado in potresemo s sladkorjem.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Česnova juha za zniževanje povišanega holesterola

Česnova juha je odlična izbira za tiste, ki si želijo o...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

10 nasvetov za zmanjšanje stroškov za hrano

Z nekaj majhnimi spremembami v gospodinjstvu lahko obču...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.