Regresija ali potovanje skozi prostor in čas (2/2 strani)

Moji odnosi > Psihologija | piše: Petra Logar | 25.4.2013
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Mi lahko opišete zanimiv primer regresije?
Ko sem bila v San Franciscu, je prišel moški, ki je imel intenzivna negativna čustva do svoje matere. Kreganja so spodbudila močna čustva sovraštva, v katerih je padel v negativni trans in iz katerega ni mogel več tednov ven. Strašen bes in gnus sta mu začela greniti življenje, in razumel je da je nekaj zelo narobe in da so njegova čustva njemu nerazložljiva. Po psihoterapiji in klinični hipnozi, smo ugotovili da je bila v povprečju dobra mati, in da mu nič žalega ni storila. Zato smo ga regresirali v prejšnje življenje, kjer se je znašel kot mlad fant v gosti Vietnamski džungli. Bil je Ameriški vojak ki so ga zajele sovražne sile ter peljale v smrt. Fant je bil iz New Orleansa, kjer je igral harmoniko in pel, ter z svojimi prijatelji redno dobival in igral muziko na ulici. Njegovi mami, to ni bilo všeč, in ga je venomer žalila, češ da ni pravi moški in da ji je v sramoto, da iz njega nikoli ne bo nič, da je reva in slabič. Zato ga je nekega dne, ko je dopolnil 18 let, vpisala med marince in je z ladjo odšel v Vietnam. Ko je sedel zaprt, z vrečo čez glavo, žejen in pretepen, pred usmrtitvijo, je začutil tako močno čustvo sovraštva in odpora, da se je le to zarezalo v njegovo dušo in prišlo skupaj z njim v to življenje. Potem ko smo razrešili travmo in konflikt, so se v sedanjem življenju odnosi z materjo stabilizirali in normalizirali. Močna čustva sovraštva so izginila.


Kaj pa, če k vam pride nekdo, ki v to ne verjame? Bo verjel, ko bo od vas odhajal?
Imela sem primer, ko sem reševala atipično fobijo, strah pred poki (ko nekaj nenadoma poči). Ta težava je pestila mojo klientko do te meje, da ni mogla poslušati niti aplavza in se zato ni mogla udeležiti nobenega javnega dogodka. Medtem ko sem iskala vzrok v prejšnjem življenju, mi je oseba zdrsnila v prejšnje življenje. Znašla se je na divjem zahodu, v hrupnem in nevarnem baru, v tistem je nekdo zalučal kozarec ki se je razbil in ji ranil oko. Ni mogla videti, samo slišala je lahko ta pok. Ostala je namreč slepa. Ko sva naredili razreševanje travme (klasična disensitizacija), sem jo vrnila v zbujeno stanje. Glasno sem zaploskala in bila je presenečena, ker ni več čutila nobenega strahu.
Čez en teden sem dobila elektronsko sporočilo, v katerem je napisala, da nikoli ni verjela v prejšnja življenja in da je sedaj zmedena. Predlagala sem ji, naj si prebere literaturo na to temo in uživa v odstranjeni fobiji.


Zakaj se prejšnjega življenja spominjamo le v hipnozi?
Znano je, da lahko ljudje v globoki hipnozi preidejo v globlja stanja zavedanja, pospeši in izostri se jim spomin, postanejo dovzetni za razširjena stanja zavesti, na tak način jim je omogočen dostop da raznovrstnih informacij in znanj.


Če se duše iz življenja v življenje prepletajo, zakaj se jih ne spomnimo?
A se vam še ni zgodilo, da ste nekoga srečali in sta se oba vprašala: »Od kod se midva poznava?«. Prepričani sta oba, da sta se že nekje srečala, nikakor pa se ne moreta spomniti kje. To je klasičen primer prepoznavanja duš iz prejšnjega življenja. Ostali primeri so, ko nam je nekdo zelo simpatičen, blizek in domač. Deluje tudi nasprotno, lahko nam je nekdo brez razumske razlage odbojen, antipatičen in ne vreden zaupanja.
Ljudje se razumsko ne prepoznajo, ker poznanstvo iščejo v tem življenju, a prepoznajo se duše, ki se zavedajo svoje nesmrtnosti.


Kakšen pomen ima, da duše potujejo skupaj iz življenja v življenje?
Človek ni narejen, da živi in da potuje skozi življenja sam in tako je tudi v duhovnem svetu. Ne samo, da imamo vsak svojega duhovnega vodnika (iz onstranstva), temveč imamo v tem življenju duše z katerimi potujemo, rastemo, se razvijamo, si pomagamo, podpiramo. Z temi dušami formiramo duhovne skupine, tako na tistem kot na tem svetu. Pomembno je zavedati se, da čisto nikoli nismo zares sami, temveč nas obdajajo mnoga svetla in ljubeča bitja, tako vidna kot nevidna.
< Nazaj na začetek članka
Stran: 1 2

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Janko Kozel (zgodba o presaditvi srca): "Zavedal sem se, da je smrt zelo blizu."

"Bolj ljubim življenje, vsak dan znova, vsak dan je zam...

Osteoporoza: kako jo preprečiti in zdraviti?

NE! Osteoporoza NI bolezen. Dovolj imam tega, da ljudje...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (29.4. - 5.5. 2024)?

Počutili se boste poklicane, da raziščete novo pot in s...

HPV povzroča tudi raka anusa. Sranje!

Še vedno premalo vemo o samih HPV virusih in njihovem p...

Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo, poplavo (odgovarja strokovnjakinja)?

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Klopov nadpovprečno veliko, predvsem v prestolnici

Neuradni rezultati monitoringa klopov kažejo, da je let...

Metka Klevišar: Kako sem se znašla sama?

Včeraj mi je nekdo postavil to vprašanje. Ali pogrešam ...

Vlada krči javna sredstva za pisano slovensko besedo

Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri Gospod...

Revmatoidni artritis: kako se znebiti prvih znakov?

Revmatoidni artritis je avtoimuna bolezen brez pojasnje...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.