Skrivnost najboljšega kuhanega vina

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: K. K. | 1.12.2024
Ste tudi vi ljubitelji toplih zimskih napitkov? Se včasih radi pocrkljate s kuhanim vinom? V prispevku boste našli recept za popolno kuhano vino, kot ga še niste pili!
Črni poper še izboljša okus kuhanega vina. (Foto: Freepik.com)
Črni poper še izboljša okus kuhanega vina. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete:

  • cimetovo skorjico,
  • liter rdečega vina,
  • nekaj nageljnovih žbic,
  • kozarec vode,
  • sladkor po okusu in
  • pomarančno lupino.

 

Priprava najboljšega kuhanega vina:

V vodi stopite sladkor, dodajte cimetovo skorjico, pol žličke naribane lupine pomaranče in nageljnove žbice.

Nato kuhajte, da voda zavre.

Ko voda zavre, vanjo vlijte liter rdečega vina in segrejte do vrelišča. Toda pozor: vino ne sme zavreti!

Nato nalijte kuhano vino v skodelice.

In previdno pri količini - povsem dovolj je skodelica takšnega toplega napitka!

 

Skrivnost najboljšega kuhanega vina:

Skrivna sestavina, ki kuhano vino še izboljša, pa je poper. Da, prav ste prebrali. Če boste skupaj z ostalimi začimbami v vodi skuhali še nekaj celih zrn črnega popra, bo okus vina še veliko boljši.

PREBERITE TUDI: Recepti za slastne božične napitke

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Bučna rulada

Bučna rulada je hitro narejena sladica brez moke in je ...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati z jogurtom

V prispevku boste našli odličen recept za kvašene flanc...

Iz Jožičine Kuhinje: Slivovi cmoki s paljenim testom

Imate radi slive? Kaj pa slivove cmoke? Pripravite jih ...

KUHALNICA: Najboljša Lojzijeva enolončnica

Danes objavljam recept enolončnice z govejim mesom, kro...

Iz Jožičine kuhinje: Zlato zapečeni sonček

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava umetnina - hrustljavi...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Iz Jožičine kuhinje: Mlečni kruh

V prispevku boste našli recept za odličen in zelo mehak...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčni zavitek iz skutnega testa

Fenomenalno testo z okusom, idealna in hitra priprava!

Želite nazaj poletje? To so deli Evrope, kjer je oktobra še sončno in vroče

Ali je poletje vaš najljubši letni čas? Obožujete sonce...

KUHALNICA: Pečene hruške s kardamomom

Zelo dolgo časa sem si želela poizkusiti pečene hruške,...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.