Recepti za slastne božične napitke

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: K.M. | 22.12.2023
Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. Očarajte goste. Pričarajte pravo božično-novoletno vzdušje z edinstvenimi božičnimi napitki. Preverite 3 recepte za slastne napitke.
Slastni božični napitki. (Foto: Freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Slastni božični napitki. (Foto: Freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Božična kava z muškatnim oreščkom in pomarančo

Sestavine:

4 žlice mlete kave
1 majhna cimetova palčka
2 izkoščičena datlja
ščepec mletega muškatnega oreščka
2 nageljnovi žbici
Naribana pomarančna lupina

Priprava:

Mleto kavo, cimetovo palčko in datlje damo v veliko posodo za kavo. Dodamo mlet muškatni orešček, nageljnove žbice in pomarančno lupinico ter prelijemo z 400 ml vrele vode. Premešamo z leseno žlico in pustimo stati 4 minute. Serviramo v skodelicah za espresso.

Ingverjev late

Sestavine:

1½ žličke mletega ingverja, plus dodatek za dekoracijo
½ žličke cimeta
¼ žličke mletega muškatnega oreščka plus dodatek za dekoracijo
2 žlici mehkega rjavega sladkorja
½ žličke vanilijevega ekstrakta
600 ml polnomastnega mleka
2 skodelici vročega espressa (neobvezno)
Stepena smetana in mini medenjaki za serviranje

Priprava:

V skledi zmešamo začimbe, sladkor in vanilijev ekstrakt. V ponvi segrejemo 100 ml mleka z mešanico začimb in sladkorja ter mešamo, dokler se sladkor ne raztopi. Nato vmešamo še preostalo mleko in segrejemo ter odstavimo tik pred vretjem. Postrežemo v kozarcih. Po želji dodamo malo espressa in dolijemo začinjeno mleko. Na vrh dodamo stepeno smetano, začimbe za dekoracijo in postrežemo z medenjaki.

Brezalkoholni božični punč

Sestavine:

2 hruški, narezani
2 limoni (1 narezana, 1 iztisnjen sok)
2 žlici sladkorja v prahu
1 žlička mešanice začimb
400 ml soka iz belega grozdja
100-150 ml belega, temnega ali začinjenega ruma ali uporabite vodko ali gin (neobvezno)
275 ml ingverjevega piva
500 ml gazirane vode
Led (ledene kocke)
Peščica zrn granatnega jabolka
Vejice rožmarina, za serviranje

Priprava:

Rezine hruške in limone, sladkor in mešanico začimb damo v veliko skledo, ali vrč za punč in pustimo na hladnem do 1 ure, da se vse skupaj prepoji. Nato dodamo limonin in grozdni sok ter mešamo toliko časa, da se sladkor raztopi. Dodamo še izbrano žganje (lahko tudi brez) in ingverjevo pivo ter gazirano vodo in nekaj ledenih kock. Potresemo s semeni granatnega jabolka in dodamo nekaj vejic rožmarina.

Vir: https://www.bbcgoodfood.com/

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Božični napitki Božič Božično-novoletni prazniki
Morda te zanima tudi:

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Iz Jožičine kuhinje: Metin sirup

Težko se upreš okusu metinega sirupa, ki te prijetno od...

Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo, poplavo (odgovarja strokovnjakinja)?

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Recept: Svinjska rebrca pečena v pečici

Svinjska rebrca pečena v pečici ali v ponvi, so tradici...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.