Super recept za tiramisu v lončku

Tiramisu v lončku je odlična sladica, ki jo pripravimo podobno kot klasični tiramisu, samo da jo sestavimo v lončku. Tiramisu se običajno pripravi v večji posodi ali v posamičnih skodelicah, kjer se plasti namočenih piškotov izmenjujejo s plastmi maskarponejeve kreme.
Tiramisu v lončku (Foto: Karmen Valant)
Tiramisu v lončku (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Tiramisu v lončku
Tiramisu v lončku je odlična izbira za zabave, saj ga lahko pripravite vnaprej in elegantno postrežete brez dodatnega dela.

Tiramisu v lončku je čudovita in enostavna varianta klasičnega tiramisuja, ki je odlična za individualno postrežbo. Priprava je hitra in praktična, končni izdelek pa je tako privlačen kot okusen. Tukaj je recept za pripravo tiramisuja v lončku za štiri osebe:

Sestavine za tiramisu v lončku:

250 g mascarponeja
100 ml smetane za stepanje
3 velike žlice sladkorja v prahu
2 jajci (ločimo rumenjake od beljakov)
200 ml močne kave (espresso), ohlajene
1 žlica kave ali amaretto likerja (po želji)
12 savoiardi piškotov (ladyfingers)
Nesladkan kakav v prahu za posip
Temna čokolada za okras (neobvezno)

PREBERITE TUDI: Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Postopek priprave tiramisu v lončku po korakih:

Priprava kreme: V veliki skledi zmešajte maskarpone in sladkor v prahu, dokler ne dobite gladke zmesi.

Dodajte rumenjake in dobro premešajte.

V drugi skledi stepite smetano, dokler ne postane čvrsta.

V tretji skledi stepite beljake v čvrst sneg.

Nežno vmešajte stepeno smetano in nato še stepene beljake v maskarponejevo zmes, da ohranite čim več zračnosti.

Sestavljanje tiramisuja: Piškote savoiardi hitro pomočite v kavo.

Piškoti naj bodo dovolj namočeni, da se zmehčajo, vendar ne preveč, da se ne razpadejo.

Na dno vsakega lončka položite plast piškotov.

Preko piškotov nanesite plast maskarponejeve kreme.

Postopek ponovite, dokler ne napolnite lončkov. Idealno je, da končate s plastjo kreme.

PREBERITE TUDI: Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Hlajenje v hladilniku

Tiramisu v lončkih pokrijte in jih postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, še bolje čez noč, da se okusi dobro prepojijo.

Pred postrežbo tiramisu potresite z nesladkanim kakavom v prahu in po želji okrasite s tankimi ostružki temne čokolade.

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recept Tiramisu v lončku Sladica
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

Ideja za zdravo kosilo: Špinačna pita s feta sirom

Razkrivamo idejo za okusno, a zdravo kosilo. Lahko in e...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.