5 idej, kako lahko porabite trda kuhana jajca

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: M. T. | 3.4.2024
Če tudi vam ostajajo pobarvane pisanke ali pa ste v kuharskem zagonu nakuhali preveč trdo kuhanih jajc, potem preverite, kako jih lahko porabite.
Kako porabiti jajca? (Foto: Freepik.com)
Kako porabiti jajca? (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

1) Za lahko večerjo lahko pripravite krompirjevo majonezno solato z jajci. Kuhan ali soparjen por, narezan na kolobarje, lahko prav tako pripravite v porovi solati, v katero narežete trdo kohana jajca. Še več jajc boste porabili v zdravi različici jajčne solate z grškim jogurtom – ker med sestavinami za to solato ni majoneze, je manj kalorična, vendar še vedno slastna in osvežilna. Za pripravo potrebujete le pet minut in samo štiri sestavine.

 

ENOSTAVNA JAJČNA SOLATA Z GRŠKIM JOGURTOM (recept)
- V manjši posodi zmešajte svež koper, svež limonin sok, sol in črni poper.
- Dodajte narezana trdo kuhana jajca in na rahlo premešajte z jogurtovo omako.
To je to! Zdrav in poceni obrok je narejen. Jed lahko servirate kot solatno prilogo pri kosilu, kot obrok za večerjo s polnozrnatim kosem kruha ali zgolj z zelenim listem solate, če pazite na vnos ogljikovih hidratov.

PREBERITE TUDI: RECEPT: božanske italijanske testenine (hitra priprava)

2) Če vam od velikonočnih dobrot ostaja tudi šunka, lahko naredite hanljivo kombinacijo kuhanih jajc in popečene šunke na toplem sendviču. Popečete debelejše rezine šunke, popečete toast in sestavite sendvič, na katerega dodate še trdo kuhano jajce. Če vam manjka kaj zelenega, lahko dodate še rukolo ali pa kar kalčke, da bo obrok še bolj uravnotežen.

 


FOTO: https://homecookingmemories.com/

 

3) Večjo količino jajc boste vsekakor porabili v jajčnih namazih. Na spletu boste našli veliko različnih receptov, nam pa je padel v oči tale slasten, kremast namaz s parmezanom. Rahlo pikanten okus parmezana nadgrajuje svežina bazilike, piko na I pa daje česen, ki s svojo ostrino zaokroži jed. Preizkusite!

 

JAJČNI NAMAZ S PARMEZANOM (recept)
Sestavine za 2 osebi:
4 trdo kuhana jajca
2 žlici (sveže) naribanega parmezana
10 listkov bazilike ali bogat ščep posušene
1 strok česna
1 dl smetane za kuhanje ali kisle smetane
ščep soli


Postopek za jajčni namaz s parmezanom:
Trdno kohana jajca olupimo, damo v višjo posodo, dodamo kislo smetano ali smetano za kuhanje in ščep soli. S paličnim mešalnikom jih nato spremenimo v zmes. V zmes vmešamo sveže nariban parmezan in svežo baziliko – če boste uporabili posušeno, jo prej malce pomečkajte med prsti za več arome. Dodamo še strt strok česna in vse skupaj zmešamo z žlico. Če se nam zdi pregosta tekstura, lahko dodamo še malo smetane, da dobimo lepo mazljiv namaz polnega okusa.

PREBERITE TUDI: Recepti: 3 spomladanske jedi z lososom

 

4) Na portalu Lupa-portal.si smo našli zanimiv recept za polnjena jajca, s katerimi lahko presenetite goste, ki vas bodo nenapovedano obiskali. Jed je enostavna za pripravo, potrebujete le prave sestavine.

 

POLNJENA JAJCA Z AVOKADOVO KREMO (recept)
Sestavine:
6 trdo kuhanih jajc
1 avokado
1 rdeča čebula
1 limona
sol
poper
rdeča paprika v prahu
Trdo kuhana jajca olupimo in razpolovimo. Odstranimo rumenjake. Meso avokada, rumenjake, sok limone, čebulo, malo soli, popra in mlete rdeče paprike zmiksamo v gladko maso. Maso nadevamo v prazno vrečko, ki ji odrežemo vogal in z njo napolnimo jajčne beljake.

 



FOTO: Freepik.com

 

5) Za malce drugačno nedeljsko juho, lahko pripravite enostavno porovo kremno juho, v katero pred serviranjem narežete trdo kuhano jajce. Zelena in rumeno bela barva naredila čudovit krožnik, ki se mu je težko upreti, četudi niste velik ljubitelj jajc.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Cimetove rolice

Pecivo, ki se prileže med tednom po kosilu, med praznik...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

4 najmočnejša protibolečinska zelišča iz ljudske medicine

Saj poznate tisti rek „za vsako bolezen rož'ca raste“? ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Priprava ozimnice: 4. recepti za vlaganje zelenjave za ozimnico

Vlaganje zelenjave za ozimnico je prijetno in koristno ...

Prihaja največji festival za starejše v Evropi! Festival za 3. življenjsko obdobje

Obiščite največji dogodek za starejše v Evropi že 23. F...

Recept: Stročji fižol v slanici

Jožica tokrat z nami deli recept za stročji fižol v sla...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je jedilnik za enostavno in okusno kosilo

Jedilnik za kosilo! Dobra enostavna kosila lahko pripra...

Recept za bograč- kako skuhamo najboljši bograč?

Recept za bograč! Bograč je golažu podobna jed, ki mora...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.