Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo te nezahtevne sladice boste potrebovali 1 uro časa. Seveda pa morate računati še hlajenje preliva.
Pijana nevesta Iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Pijana nevesta Iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za biskvit:

18 dkg bele gladke moke (9 žlic z rahlim hribčkom moke)
9 žlic mleka
9 žlic olja
15 dkg sladkorja (9 žlic ravnih)
2 žlici grenkega kakava v prahu (ravni)
2 žlici sladkega kakava Nesqvik... (ravni)
1/2 pecilnega praška
1 vanilijev sladkor
4 jajca

Sestavine za preliv:

3 dcl mleka
7 dkg sladkorja (4 žlice ravne)
7 žlic ruma
Sestavine za kremo :
2 vanilijeva pudinga
7 dkg sladkorja (4 žlice ravne)
8 dcl mleka
7 dcl smetane za stepanje +
par kapljic ruma za boljši okus

Priprava: jajca, sladkor in vanilijev sladkor stepamo z električnim mešalnikom v gladko penasto maso. Med stepanjem prilijemo še olje in mleko. Nato v jajčno maso presejemo še vse suhe sestavine (moko s pecilnim, kakav). Vse skupaj le na kratko povežemo kar z električnim mešalnikom. Maso vlijemo v pomaščen globok pekač premera 40 krat 23 cm in pečemo 25 minut v segreti pečici, brez ventilatorja, na 200 stopinj. Ko se biskvit peče, v 3 dcl mleka stopimo sladkor (mleko segrejemo le toliko, da se sladkor stopi). Ko se ohladi, dodamo 7 žlic ruma ter enakomerno polijemo po toplem biskvitu. Skuhamo puding v 8 dcl mleka in ga polijemo po biskvitu. Ko se puding strdi in biskvit ohladi, sladico premažemo s stepeno sladko smetano, ki smo ji dodali par kapljic ruma (smetane ne sladkamo!!) Po smetani naribamo čokolado ali posipamo s kakavom, mrvicami, mletimi orehi, mandlji, lešniki...

Namig: ker je ravno sezona sadja, lahko na biskvit, preden ga prelijete s pudingom, položite še narezane jagode, banane...

Barvo testa lahko prilagajate pudingu. Če je puding vanilijev, dajte v testo kakav ali čokolado, če pa imate čokoladni puding, testo pustite rumeno.

Lahko za preliv uporabite dve vrsti pudinga, najprej skuhajte vanilijevega in prelijte, ko se ohladi, ponovite še s čokoladnim pudingom.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...

Musaka – najboljši recepti za pripravo musake

Musaka je sredozemska jed, v originalnem receptu jo pri...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz aronije

Jožica razkriva recept za sirup iz aronije...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.