Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo te nezahtevne sladice boste potrebovali 1 uro časa. Seveda pa morate računati še hlajenje preliva.
Pijana nevesta Iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Pijana nevesta Iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za biskvit:

18 dkg bele gladke moke (9 žlic z rahlim hribčkom moke)
9 žlic mleka
9 žlic olja
15 dkg sladkorja (9 žlic ravnih)
2 žlici grenkega kakava v prahu (ravni)
2 žlici sladkega kakava Nesqvik... (ravni)
1/2 pecilnega praška
1 vanilijev sladkor
4 jajca

Sestavine za preliv:

3 dcl mleka
7 dkg sladkorja (4 žlice ravne)
7 žlic ruma
Sestavine za kremo :
2 vanilijeva pudinga
7 dkg sladkorja (4 žlice ravne)
8 dcl mleka
7 dcl smetane za stepanje +
par kapljic ruma za boljši okus

Priprava: jajca, sladkor in vanilijev sladkor stepamo z električnim mešalnikom v gladko penasto maso. Med stepanjem prilijemo še olje in mleko. Nato v jajčno maso presejemo še vse suhe sestavine (moko s pecilnim, kakav). Vse skupaj le na kratko povežemo kar z električnim mešalnikom. Maso vlijemo v pomaščen globok pekač premera 40 krat 23 cm in pečemo 25 minut v segreti pečici, brez ventilatorja, na 200 stopinj. Ko se biskvit peče, v 3 dcl mleka stopimo sladkor (mleko segrejemo le toliko, da se sladkor stopi). Ko se ohladi, dodamo 7 žlic ruma ter enakomerno polijemo po toplem biskvitu. Skuhamo puding v 8 dcl mleka in ga polijemo po biskvitu. Ko se puding strdi in biskvit ohladi, sladico premažemo s stepeno sladko smetano, ki smo ji dodali par kapljic ruma (smetane ne sladkamo!!) Po smetani naribamo čokolado ali posipamo s kakavom, mrvicami, mletimi orehi, mandlji, lešniki...

Namig: ker je ravno sezona sadja, lahko na biskvit, preden ga prelijete s pudingom, položite še narezane jagode, banane...

Barvo testa lahko prilagajate pudingu. Če je puding vanilijev, dajte v testo kakav ali čokolado, če pa imate čokoladni puding, testo pustite rumeno.

Lahko za preliv uporabite dve vrsti pudinga, najprej skuhajte vanilijevega in prelijte, ko se ohladi, ponovite še s čokoladnim pudingom.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Šape z orehi

Prepričana sem, da vam je poznan ta okus iz otroštva - ...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

Ustvarjajte z vnuki: božično-novoletni okraski, venček, umetnine iz slanega testa ...

Ustvarjajte sami. Se vam zdi izdelava okrasnega venčka ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Kifeljčki s svinjsko mastjo

Vonj in okus po stari babičini kuhinji na mizi. Kot bi ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.