Recepti: 3 spomladanske jedi z lososom

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: K.M. | 18.3.2023
Predstavljamo vam tri recepte za okusne, zdrave in preproste jedi z lososom (hitra priprava!).
Čas je za spomladanske jedi z lososom. (Foto: Freepik.com). Slika je simbolična
Čas je za spomladanske jedi z lososom. (Foto: Freepik.com). Slika je simbolična
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Spomladanski losos z grahom in meto

Za 4 osebe potrebujete:

750g mladega krompirja (narezanega)
750 g zamrznjenega graha in fižola
3 žlice olivnega olja
Limonina lupinica in sok 1 limone
Nekaj metinih listov
4 lososove fileje

Priprava: krompir narežete na manjše kose in ga samega 4 minute kuhajte. Nato mu dodajte še grah in fižol in s kuhanjem nadaljujte še naslednje 3 minute, oziroma, dokler se krompir in fižol ne zmehčata. Medtem pripravite preliv: v mešalniku skupaj zmešajte olivno olje, limonino lupinico in sok limone ter meto. Nato s prelivom dobro premažite in začinite lososa ter ga v pečici specite (čas pečenja je odvisen tudi od vaše pečice). Ko je pečen, prihranite „sok“, ki se je spustil med pečenjem ribe in ga vmešajte v zelenjavo. Na vrh zelenjave čisto na koncu položite spečenega lososa.

Lososovi polpeti

Za 4 osebe potrebujete:

4 lososove fileje brez kosti in kože (narezani)
2 žlici rdeče tajske „curry paste“
Svežo korenine ingverja (naribano)
1 žlička sojine omake
Malo koriandra (nasekljanega)
1 žlička rastlinskega olja
Rezine limone, za serviranje

Priprava: v kuhinjskem robotu zmešajte lososa, pasto, ingver, sojo in koriander. Dobiti morate grobo mleto "meso". Nato odcedite in iz mase oblikujte 4 polpete, ki jih na olju pražite (4-5 minut na vsaki strani oz., dokler niso hrustljavo zapečeni). Zraven postrezite še solato iz korenja in kumare (začinjeno z malo vinskega kisa) in riž.

Losos z zelenjavo v (v 10. minutah)

Za 2 osebi potrebujete:

2 lososova fileja s kožo
½ žlice oljčnega olja
20 g masla
Sok pol limone

Priprava: losos začinite s soljo in poprom. Olje in maslo stopite v primerni ponvi. Ko sta dovolj segreta, v ponev položite še lososa s kožo navzdol in ga pecite 3 minute (lahko tudi več, odvisno od debeline) oz., dokler ni hrustljavo zapečen. Nato ga obrnite in pecite še vsaj dve minuti. Na koncu ga pokapajte z limoninim sokom. Postrezite ga z vašo najljubšo zelenjavo (šparglji, brokoli...).

 VIR: https://www.bbcgoodfood.com/

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.