Iz Jožičine kuhinje: Čufti

Slastni in okusni čufti. Ste jih že kdaj pripravljali? Preberite super recept, ki prihaja iz Jožičine kuhinje.
Čufti (foto: Jožica Ostrožnik)
Čufti (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Zanje potrebujete:

1/2 kg mešanega mletega mesa
1 čebula
1 jajce
5 dkg riža
2 stroka (zrna) česna
2 ščepa majarona
šopek petršilja
sol in poper
1 žlica masla

3 žlice olja
1 žlica moke
1 mala žlička sladkorja
3 ali 4 srednji paradižniki (ali konzerva pelatov - 40 dkg)
malo sveže bazilike
3 dcl čiste goveje juhe

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Krompirjeve polpete

Priprava:

V ponvi na žlici masla prepražim sesekljano čebulo, da porumeni. Vsipam nanjo riž in ga na hitro med mešanjem prepražim toliko,da postekleni.

V večjo skledo dam meso, dodam prepraženo čebulo z rižem, stepeno jajce, strt česen, sesekljan petršilj, drobno zmanem z dlanmi majaron, solim in popram. Zmes dobro pregnetem in z vlažnimi rokami oblikujem srednje velike kroglice, pomagam si z drobtinami.
Kroglice na malo olja, na hitro popečem.

Sledi priprava omake:

V kozici segrejem 3 žlice olja,žličko sladkorja, žlico moke, ko porumeni,dodam na drobne kocke narezan paradižnik (ali pelate) in med mešanjem počasi zdušim, da spusti sok, dodam začimbe (sol, baziliko), prilijem govejo juho, počakam, da zavre, pokuham še 5 do 10 minut.

Ko je omaka pokuhana, zložim vanjo popečene mesne kroglice, premešam, pokrijem in na zmernem ognju kuham 1/2 ure.

Omaka se med tem časom primerno zgosti.

Serviram s pire krompirjem, kruhom ali s testeninami.

Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

5 zdravih in neverjetno slastnih sladic iz borovnic

Tu je sezona borovnic! Ne veste, kako vse bi jih uporab...

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

10 nasvetov za zmanjšanje stroškov za hrano

Z nekaj majhnimi spremembami v gospodinjstvu lahko obču...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

KUHALNICA: Zrezki v kremni omaki s šampinjoni

Rada imam omake, ki so kremnate, bogate, polnega okusa ...

Iz Jožičine kuhinje: Rafaelo kocke

Sočno, puhasto pecivo. Hitro pripravljeno in nebeškega ...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...

Recept: Domača paradižnikova mezga

Ko sem iskala recepte za domačo paradižnikovo mezgo sem...

Ideja za zdravo kosilo: Špinačna pita s feta sirom

Razkrivamo idejo za okusno, a zdravo kosilo. Lahko in e...

Težave z žolčem: Naravna pomoč

Svojemu indikatorju potlačene jeze lahko pomagate z nek...

KUHALNICA: Polnjeni datlji s čokoladnim prelivom

Datlji, čokolada, kokosovo maslo, pistacija … mmm, krem...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.