Iz Jožičine kuhinje: Krompirjeve polpete

Poznate tisti rek, ki pravi, da ima "butasti" kmet vedno debel krompir? Vesela sem, da sodim med te ljudi. Krompirja mi nikoli ne zmanjka. Vedno se lahko poigravam z različnimi jedmi iz njega. Danes so na jedilniku krompirjeve polpete.
Krompirjeve polpete iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Krompirjeve polpete iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:
6 srednje debelih krompirjev
1/2 srednje debele rdeče čebule (tisti, ki niste ljubitelji, lahko izpustite - meni je boljše brez...ali pa čebulo dodajte že prepraženo)
2 zrna (stroka) česna
nasekljan petršilj
6 dkg moke
2 jajci celi
sol, poper in po želji mali ščep vegete
Za peko :
ponev srednje velikosti
1.5 dcl olja

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Priprava:
Surov olupljen krompir naribajte na drobno (kot hren). Čebulo narežite na prav drobne kocke (jaz jo kar naribam) in prepražite.
Obema sestavinama dodajte jajci, moko, solite, poprajte in po želji dodajte še vegeto. Sestavine temeljito premešajte.
Medtem v ponvi segrejte olje. Maso zajemajte (kolikor gre v žlico) in polagajte v segreto olje,ki mora pravilno cvrčati (sploščite, da dobite polpetko). Pecite na srednji temperaturi, na obeh straneh (vsega skupaj 5 do 6 minut), da dobijo lepo rjavo barvo.
Pečene krompirjeve polpete polagajte na papirno servieto,da vpije višek olja. Servirajte takoj, še toplo.

NASVET: nariban krompir lahko tudi ožamete, da mu odvzamete odvečno tekočino, naredite naprej kot zahteva recept in namesto, da bi polpete cvrli , jih na peki papirju spečete v pečici.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

Ideja za zdravo kosilo: Špinačna pita s feta sirom

Razkrivamo idejo za okusno, a zdravo kosilo. Lahko in e...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.