Iz Jožičine kuhinje: Gosti jagodni sok

Naša ambasadorka Jožica vam podarja odličen recept, da boste imeli še nekaj dobrega za v domačo shrambo. Recept je tako enostaven in dober, da ga enostavno morate preizkusiti.
Jožica razkriva recept za sok iz jagod. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Jožica razkriva recept za sok iz jagod. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete:
1 kg primerno zrelih jagod
1 kg sladkorja
1 l vode
sok 1/2 limone

Priprava:
Jagode najprej dajte na cedilo in jih na hitro pod tekočo vodo splaknite.

Nato jim odstranite peclje. Stresite jih v večji lonec, posipajte s sladkorjem in vse skupaj s paličnim mešalnikom zmeljite v fini gladek pire. Jagodnemu pireju dolijte 1 l vode in vse zavrite na štedilniku.
Nato dodajte sveži sok limone in naj zmerno vre še 5 do 7 minut.

Med tem časom, ko se sok - sirup kuha, segrejte pečico na 110 stopinj in v njej segrevajte jumbo steklenice vsaj 10 minut. Zamaške pa priporočam nove. Polnite vroči sok v vroče steklenice. Pomagajte si z zajemalko in lijakom, ali kar z džezvo, lahko pa si namesto lijaka naredite kar tulec iz peki papirja. Če želite, lahko pene prej odstranite s soka ali ga nalivate čez cedilo. Jaz sem pustila, kar takega, dobila pa sem 2.5 l gostega jagodnega soka, ki se redči z vodo.

Obdrži se celo leto, če steklenice niso dovolj sterilne, bo zdržal krajši čas. Po odprtju ga hranite v hladilniku.

NAMIG: za še bolj intenziven okus lahko dodate gozdne jagode.
Odlično se meša s penečimi vini.

PREBERITE TUUDI: Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Poletna nega kože: 4 domače maske za obraz

Poleti moramo biti še posebej pozorni, da koži zagotovi...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.