Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Jožica razkriva svoj recept za regratov med.
Regratov med iz Jožičine kuhinje (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Regratov med iz Jožičine kuhinje (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Regratov med:

300 cvetov
2 bio limoni
2 bio pomaranči
2 litra vode
3 kg sladkorja

V posodo dajte 2 litra vode, čiste cvetove in na kolobarje narezani limoni in pomaranči.Vse skupaj kuhajte 2 uri.To pustite čez noč.Zjutraj precedite (z rokami iztisnite cvetove, kolikor se da), najbolje čez gazo, dodajte sladkor in ponovno kuhajte na šibkem ognju 2 do 4 ure (dlje, ko boste kuhali, gostejše bo).Vroče nadevajte v kozarce, neprodušno zaprite in kozarce postavite na pokrove, pokrijte in ohladite.

Med ima odličen okus, bogat je z vitaminom C, preprečuje staranje, demenco, diabetes, rast rakavih celic in blaži menstrualne težave.
Najbolj znan pa je kot pomoč pri prehladih.

Odrasli ga uživamo 3 do 4 žlice na dan, otroci 1 čajno žličko.

In še sirup:
300 gr cvetov (samo rumeni del, brez zelene čašice)
300 gr sladkorja

Oboje naložite po plasteh v steklen kozarec in dajte na sonce, večkrat pretresite.Ko se sladkor popolnoma raztopi, precedite in imate sirup čudovitega okusa.

Le še čebelarski pozdrav: "Naj medi"

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za zdrava kosila: Losos na žaru s šparglji

Recepti za zdravo kosilo! Zdrava prehrana je ključ do b...

6 navad, ki povečujejo tveganje za demenco in Alzheimerjevo bolezen

Strokovnjaki opozarjajo pred navadami, ki uničujejo naš...

4 najmočnejša protibolečinska zelišča iz ljudske medicine

Saj poznate tisti rek „za vsako bolezen rož'ca raste“? ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Če boste jedli to hrano, bodo vaši možgani, srce in ožilje za vedno zdravi

Študije kažejo, da je to tista hrana, ki podpira zdravj...

Naravna pomoč: Kako si zvišati (pre)nizek pritisk?

Za začetek v svoj nabor začimb dodajte rožmarin, ki ugo...

Najbolj brani recept: Kruh brez moke

Ta recept je postal pravi internetni hit. Vsi ga pečejo...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Psihološko - socialna prilagoditev na starost: Osamljenost je tiha rana sodobnega časa

Ljudje so od nekdaj živeli v skupnostih. Člani skupnost...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.