Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Jožica razkriva svoj recept za regratov med.
Regratov med iz Jožičine kuhinje (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Regratov med iz Jožičine kuhinje (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Regratov med:

300 cvetov
2 bio limoni
2 bio pomaranči
2 litra vode
3 kg sladkorja

V posodo dajte 2 litra vode, čiste cvetove in na kolobarje narezani limoni in pomaranči.Vse skupaj kuhajte 2 uri.To pustite čez noč.Zjutraj precedite (z rokami iztisnite cvetove, kolikor se da), najbolje čez gazo, dodajte sladkor in ponovno kuhajte na šibkem ognju 2 do 4 ure (dlje, ko boste kuhali, gostejše bo).Vroče nadevajte v kozarce, neprodušno zaprite in kozarce postavite na pokrove, pokrijte in ohladite.

Med ima odličen okus, bogat je z vitaminom C, preprečuje staranje, demenco, diabetes, rast rakavih celic in blaži menstrualne težave.
Najbolj znan pa je kot pomoč pri prehladih.

Odrasli ga uživamo 3 do 4 žlice na dan, otroci 1 čajno žličko.

In še sirup:
300 gr cvetov (samo rumeni del, brez zelene čašice)
300 gr sladkorja

Oboje naložite po plasteh v steklen kozarec in dajte na sonce, večkrat pretresite.Ko se sladkor popolnoma raztopi, precedite in imate sirup čudovitega okusa.

Le še čebelarski pozdrav: "Naj medi"

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

OGNJIČ: celi rane, pomaga pri težavah z limfo, podpira jetra, deluje protimikrobno

Ognjič je pogosta vrtna rastlina, ki raste praktično po...

6 navad, ki povečujejo tveganje za demenco in Alzheimerjevo bolezen

Strokovnjaki opozarjajo pred navadami, ki uničujejo naš...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Če boste jedli to hrano, bodo vaši možgani, srce in ožilje za vedno zdravi

Študije kažejo, da je to tista hrana, ki podpira zdravj...

Najbolj brani recept: Kruh brez moke

Ta recept je postal pravi internetni hit. Vsi ga pečejo...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

ŠENTJANŽEVKA - »naravni antidepresiv«: uporaba, učinki in nabiranje

Morda je šentjanževka v današnjem času najbolj znana ko...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.