Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Jožica razkriva svoj recept za regratov med.
Regratov med iz Jožičine kuhinje (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Regratov med iz Jožičine kuhinje (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Regratov med:

300 cvetov
2 bio limoni
2 bio pomaranči
2 litra vode
3 kg sladkorja

V posodo dajte 2 litra vode, čiste cvetove in na kolobarje narezani limoni in pomaranči.Vse skupaj kuhajte 2 uri.To pustite čez noč.Zjutraj precedite (z rokami iztisnite cvetove, kolikor se da), najbolje čez gazo, dodajte sladkor in ponovno kuhajte na šibkem ognju 2 do 4 ure (dlje, ko boste kuhali, gostejše bo).Vroče nadevajte v kozarce, neprodušno zaprite in kozarce postavite na pokrove, pokrijte in ohladite.

Med ima odličen okus, bogat je z vitaminom C, preprečuje staranje, demenco, diabetes, rast rakavih celic in blaži menstrualne težave.
Najbolj znan pa je kot pomoč pri prehladih.

Odrasli ga uživamo 3 do 4 žlice na dan, otroci 1 čajno žličko.

In še sirup:
300 gr cvetov (samo rumeni del, brez zelene čašice)
300 gr sladkorja

Oboje naložite po plasteh v steklen kozarec in dajte na sonce, večkrat pretresite.Ko se sladkor popolnoma raztopi, precedite in imate sirup čudovitega okusa.

Le še čebelarski pozdrav: "Naj medi"

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Zeliščarka svetuje: 5 spomladanskih divjih rastlin, ki so zakladnica hranil

Ko se zemlja prebuja iz zimskega spanca, nam narava pon...

5 razlogov, zakaj se vam okoli trebuha kopiči maščoba in kako se je znebiti

Se vam okoli trebuha nabira maščoba, ki se jo nikakor n...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

6 živil, ki znižujejo slab holesterol

Holesterol je nujno potrebna snov za telo. Lahko je dob...

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Shujšajte z Ornish dieto. Pomaga pri kroničnih boleznih, holesterolu, zaustavlja staranje

Študije kažejo, da z njo lahko enostavno shujšate in na...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

RAZISKAVA: Samo z vretjem lahko uničimo do 90% mikroplastike v vodi iz pipe

Kot kažejo najnovejše raziskave, bi lahko samo z vretje...

Ginko biloba – izboljšuje spomin, krepi možgane, lajša depresijo, niža krvni tlak

Gnko biloba je darilo narave. Kitajci ga imenujejo kar ...

Ekskluzivna pomladna ponudba: oddih v Termah Lendava po ugodnih cenah

Izkoristite ugodno ponudbo za oddih v Termah Lendava vs...

Zakaj je soda bikarbona farmaciji trn v peti?

Soda bikarbona je že dolgo časa predmet mnogih raziskav...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.