Regratov med:
300 cvetov
2 bio limoni
2 bio pomaranči
2 litra vode
3 kg sladkorja
V posodo dajte 2 litra vode, čiste cvetove in na kolobarje narezani limoni in pomaranči.Vse skupaj kuhajte 2 uri.To pustite čez noč.Zjutraj precedite (z rokami iztisnite cvetove, kolikor se da), najbolje čez gazo, dodajte sladkor in ponovno kuhajte na šibkem ognju 2 do 4 ure (dlje, ko boste kuhali, gostejše bo).Vroče nadevajte v kozarce, neprodušno zaprite in kozarce postavite na pokrove, pokrijte in ohladite.
Med ima odličen okus, bogat je z vitaminom C, preprečuje staranje, demenco, diabetes, rast rakavih celic in blaži menstrualne težave.
Najbolj znan pa je kot pomoč pri prehladih.
Odrasli ga uživamo 3 do 4 žlice na dan, otroci 1 čajno žličko.
In še sirup:
300 gr cvetov (samo rumeni del, brez zelene čašice)
300 gr sladkorja
Oboje naložite po plasteh v steklen kozarec in dajte na sonce, večkrat pretresite.Ko se sladkor popolnoma raztopi, precedite in imate sirup čudovitega okusa.
Le še čebelarski pozdrav: "Naj medi"
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.