Iz Jožičine kuhinje: Vložene paprike

Iz Jožičine kuhinje prihaja super recept za vložene paprike.
Vložene paprike (foto: Jožica Ostrožnik)
Vložene paprike (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Zrak se nam je malo ohladil, lažje smo zadihale tudi ženske v svojih kuhinjah. Da pa prijetno zadiši, moramo poskrbeti same.
Ko pride zima, je lepo stopiti v domačo shrambo ter domače in goste razvajati z doma pripravljenimi vložninami.
Pri meni je danes dišalo po mešanici kisa, vode, olja, soli, sladkorja, celega popra in po pravkar nabrani sveži papriki.

Pripravila sem si vse potrebno:

7 kg paprike babure
1 kg rdeče paprike
1,5 l kisa za vlaganje 9%(aromatiziranega)
3 l vode
25 dkg sladkorja
15 dkg soli
3 dcl olja
nekaj zrn celega popra

In še 16 sterilnih kozarcev s pokrovi

Postopek:

Mojega ata sem nahecala, da mi je namesto sprehoda očistil papriko in jo razrezal na primerne koščke. Za to je porabil urico svojega časa, pa saj mi itak v vsem ustreže. Ata hvala.
Sama sem jo oprala in dala na cedilo.

Na plinski štedilnik sem pristavila večjo skledo, v kateri sem pripravila mešanico kisa, vode, sladkorja, soli, nekaj poprovih zrn.

To mešanico sem zavrela in vanjo vlila 1 dcl olja (zato samo 1/3 ali 1 dcl olja, ker sem delala v treh rundah in sem olje prilila vsaki rundi posebej po 1 dcl).

Torej v vrelo mešanico sem vsipala 1/3 paprike, jo pokrila, plin pustila na največjem plamenu, da je paprika zavrela (na ugriz mora biti še čvrsta). Plamen sem takoj zmanjšala na minimum in papriko napolnila v kozarce kar na tesno ter nalila nanjo vroče mešanice in takoj zaprla s pokrovi. Malo morate pri polnjenju sam sebe preganjat.
To sem ponovila še dvakrat, vsaki rundi pa sem, kot sem že napisala, prilila 1 dcl olja.

Kozarce sem sproti polagala pod odejo tako,da sem jih obrnila narobe (da izpodrine zrak).

Ko sem končala s polnjenjem, sem kozarce obrnila pravilno in jih dobro pokrila. Tako jih bom pustila čez noč.

Tako fajn se počutim, ker mi je ostalo le 1,8 dcl tekočine.
Torej na kozarec gre okrog 3 dcl tekočine.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Ajdov kruh z orehi

Včasih sem ajdov kruh z orehi občasno kupila v trgovin...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodni cmoki iz skutinega testa

Ste že kdaj pripravili jagodne cmoke? V prispevku najde...

KUHALNICA: Kremna bučna juha s krompirjem

Bučna juha je lahek in okusen obrok. Obožujejo jo otroc...

KUHALNICA: Zdrava in slastna namaza

Ker je ravno čas v katerem se radi družimo z našimi naj...

Domač malinov sirup brez konzervansov – priprava korak za korakom

Ni lepšega kot kozarček domačega malinovega sirupa v po...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

KUHALNICA: Enostaven recept za veganske njoke

Veganski njoki so najbolj enostavni njoki kar sem jih k...

Pečen krompir po švedsko

Recept za tale poseben pečen krompir prihaja iz Švedske...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Iz Jožičine kuhinje: Skutina tortica

Okusna in hitro pripravljena sladica bo popestrila vaš ...

Oljčno olje: Kupujete pravega?

Pravo oljčno olje je zelo zdravo. Zanj odštejemo veliko...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.