Iz Jožičine kuhinje: Vloženi feferoni

Tokrat vam ponujamo zares odličen recept za vlaganje feferonov - pekočih ali nepekočih. Za vroče in mrzle dni.
Vloženi feferoni (foto: Jožica Ostrožnik)
Vloženi feferoni (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ste vedeli, da imajo feferoni močne protibakterijske in protivnetne lastnosti, preprečujejo raka, ščitijo srce, znižujejo krvni pritisk ter pomagajo pri hujšanju?

Vsekakor dovolj razlogov za to, da to poletje vložite tudi feferone.

 

Za 700-mililitrski kozarec potrebujete:

  • feferone (različnih barv, pekoče ali nepekoče)
  • 1 dcl 9% kisa za vlaganje
  • 2,5 dcl vode
  • 1 čajno žličko soli
  • 3 čajne žličke sladkorja

Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Party trikotniki

Priprava:

1) Oprane feferone nadevajte v kozarec.

2) Zavrite mešanico kisa, vode, soli in sladkorja.

3) Vrelo oslajeno tekočino takoj vlijte na naložene feferone in prav tako vroče zaprite.

4) Kozarce obrnite na pokrove in jih dajte pod odejo.

5) Čez par minut jih postavite pravilno, jih pokrijte in tako pustite do jutra.

 

Namig: Oprane feferone lahko za pet do največ deset sekund stresete v vrelo mešanico in jih nato napolnite v kozarce, nalijete nanje vrelo mešanico ter vroče zaprete in prav tako ohladite pod odejo. Vendar pozor - feferoni morajo biti po blaširanju še čvrsti na ugriz (al dente)!

Opozorilo: Ne smete skupaj vlagati pekočih in nepekočih feferonov, ker bodo potem vsi pekoči.

 

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša, ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa  redno objavljamo tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Skutno jabolčni zavitek

Okusen jabolčno skutin zavitek vas bo popolnoma navduši...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

Ta zajtrk spodbuja hujšanje – preprost, nasiten in brez kruha

Zajtrk pogosto velja za najpomembnejši obrok dneva, in ...

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

100% naravne rešitve za bolj zdrava jetra

Preverite, kakšni so znaki, če so vaša jetra preobremen...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljše testo za pico

Iz Jožičine kuhinje tokrat recept za najbolj okusno pic...

Iz Jožičine kuhinje: Cvetačna juha

V prispevku boste našli zelo okusen in enostaven recept...

Iz Jožičine kuhinje: Klementine v sirupu

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava poslastica, ki jo mor...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Iz Jožičine kuhinje: Panna cotta s smetano in čokolado

Njami! Za vse ljubitelje čokolade in čokoholike. Prepro...

Iz Jožičine kuhinje: Ribji in jajčni namaz

Iz Jožičine kuhinje prihajata tokrat dva okusna in zdra...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.