KUHALNICA: Govedina z bučnim oljem

Ko kuhamo govejo juho nam vedno ostane kakšen kos govedine, ki ga naslednji dan nihče več ne mara. Ostanke kuhane govedine lahko hitro in enostavno spremenimo v slastno solato.
Govedina z bučnim oljem (foto: OblizniPrste.si)
Govedina z bučnim oljem (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Potrebujemo le malo mesa, najljubšo zelenjavo, kis in aromatično bučno olje.

Govedina z bučnim oljem – sestavine:
za 2 osebi
3 kosi kuhane govedine
2 trdo kuhani jajci
1 manjši korenček
2 paradižnika
3 kisle kumarice
1 čebula
bučno olje
kis
sol
 
Preberite tudi: RECEPT: božanske italijanske testenine (hitra priprava)

Govedina z bučnim oljem – postopek:
Ohlajeno kuhano govedino narežemo na kocke in jo damo v skledo.

Na manjše kose narežemo tudi kuhani jajci, kisle kumarice, paradižnik in čebulo.

Korenček očistimo in nastrgamo. Po želji lahko dodamo tudi drugo zelenjavo. Vse dodamo v skledo h govedini.

Solato začinimo s soljo ter kisom in bučnim oljem. Dobro premešamo. Ponudimo s kruhom.

Naj vam tekne!

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Omaka iz paradižnika s tremi sestavinami: italijanska skrivnost bogatega okusa

Ko pomislimo na italijansko kuhinjo, si mnogi najprej p...

RECEPT: ideja za noč čarovnic - strašni pajkci

Ste že kdaj pojedli pajka? Strašni pajkci so majhni pri...

KUHALNICA: Polenta s šampinjoni

Polenta s praženimi šampinjoni je kot nalašč za hitra k...

Iz Jožičine kuhinje: Babja jeza

Ste že slišali za jed, ki se imenuje babja jeza? Enosta...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Izdelave te tortice se lahko loti vsak, tudi tisti, ki ...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

KUHALNICA: Drugačen jesenski zavitek

Jesenski 'štrudelj' je malce drugačen od običajnega. V ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.