KUHALNICA: Krompirjeva juha s čemažem

Okusno krompirjevo juho s čemažem pripravimo v parih minutah. Glavni sestavini sta krompir in čemaž, limonina lupinica pa doda piko na i. Še malo soli in popra in juha je gotova.
Krompirjeva juha s čemažem (foto: OblizniPrste.si)
Krompirjeva juha s čemažem (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Otročje lahka in hitro pripravljena juha vas bo navdušila in zagotovo si jo boste pripravili večkrat.

Za dva krožnika juhe bomo potrebovali: 300 g krompirja, 30 g čemaža, 1 čajno žličko naribane bio limonine lupinice, ščep popra, 4-5 dl zelenjavne jušne osnove (ali vode + 1/2 zelenjavne jušne kocke), sol po okusu.

Čemaž operemo in osušimo na čisti kuhinjski krpi.

Odstranimo mu peclje in ga narežemo na približno 1 cm široke trakce. Krompir olupimo in narežemo na kocke. Naribamo limonino lupinico. Kadar uporabljamo limonino lupinico, obvezno vzamemo bio limono, katere lupinica ni obdelana s pesticidi.

Krompir damo v kozico, prelijemo z zelenjavno jušno osnovo, dodamo naribano limonino lupinico, poper in sol.

Pokrijemo in počakamo, da zavre, nato zmanjšamo temperaturo, da juha rahlo vre 10 minut. Dodamo na trakce narezan čemaž in pokuhamo še dve minuti.

Za kremno različico juho na koncu zmiksamo s paličnim mešalnikom. Jaz sem jo tokrat pustila kar v obliki bistre juhe s koščki krompirja.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.
 
PREBERITE TUDI: KUHALNICA: Špargljeva pita z ajdovo moko

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

10 nasvetov za zmanjšanje stroškov za hrano

Z nekaj majhnimi spremembami v gospodinjstvu lahko obču...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

KUHALNICA: Zrezki v kremni omaki s šampinjoni

Rada imam omake, ki so kremnate, bogate, polnega okusa ...

Iz Jožičine kuhinje: Rafaelo kocke

Sočno, puhasto pecivo. Hitro pripravljeno in nebeškega ...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...

Recept: Domača paradižnikova mezga

Ko sem iskala recepte za domačo paradižnikovo mezgo sem...

Ideja za zdravo kosilo: Špinačna pita s feta sirom

Razkrivamo idejo za okusno, a zdravo kosilo. Lahko in e...

Težave z žolčem: Naravna pomoč

Svojemu indikatorju potlačene jeze lahko pomagate z nek...

KUHALNICA: Polnjeni datlji s čokoladnim prelivom

Datlji, čokolada, kokosovo maslo, pistacija … mmm, krem...

KUHALNICA: Polpeti iz bučk in korenja

Tudi če niste ljubitelji zelenjave in ste mnenja, da bu...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.