Sestavine zadoščajo za 6 pekačev premera 12 cm ali enega večjega 26 cm.
Za testo bomo potrebovali:180 g ajdove moke, 110 g masla, žlička soli, 1 jajce, 1 žličko svežih timijanovih listkov.
Nadev pripravimo iz: 200 ml sladke smetane, 2 jajci, 100 g sira grana padano, 200 g naribanega sira edamec, 2 žlici narezanega svežega drobnjaka, limonina lupinica 1/2 limone, sol, poper, 18 špargljev.
V skledo odtehtamo in presejemo ajdovo moko. Dodamo narezano maslo, jajce in sol in zgnetemo testo za pito.
Testo zavijemo v pvc folijo in ga za 30 minut damo počivati v hladilnik.
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo Špargljem odrežemo spodnje olesenele dele in jih na kratko t.j. 3 minute prevremo v slanem kropu.
Testo razdelimo na 6 enakih kupčkov in jih razvaljamo in razporedimo po pekačih ter jih v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija za 5 minut spečemo.
Med tem pripravimo nadev. V sladko smetano zmešamo vse sestavine za nadev, razen špargljev. Šparglje prikrajšamo na dolžino pekačev. Če želimo lahko nekaj odrezanih delov narežemo na kolesca in jih zmešamo v nadev. Nadev mora biti bolj gost, če je preredek, dodamo še sir grana padano, če je preredek, dolijemo sladko smetano.
Vsak pekač do roba napolnimo z nadevom in na vrh položimo šparglje. Spečemo v ogreti pečici na 180 stopinj Celzija cca. 20 minut oz. do zlate barve.
Še več okusnih receptov boste našli tukaj.