KUHALNICA: Špargljeva pita z ajdovo moko

Pite so moja omiljena jed. Lahko so sladke ali slane, nikoli se jim ne morem upreti. Še prav posebno mesto zaseda slastna špargljeva pita z ajdovo moko.
Špargljeva pita z ajdovo moko (foto: OblizniPrste.si)
Špargljeva pita z ajdovo moko (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine zadoščajo za 6 pekačev premera 12 cm ali enega večjega 26 cm.

Za testo bomo potrebovali:180 g ajdove moke, 110 g masla, žlička soli, 1 jajce, 1 žličko svežih timijanovih listkov.

Nadev pripravimo iz: 200 ml sladke smetane, 2 jajci, 100 g sira grana padano, 200 g naribanega sira edamec, 2 žlici narezanega svežega drobnjaka, limonina lupinica 1/2 limone, sol, poper, 18 špargljev.

V skledo odtehtamo in presejemo ajdovo moko. Dodamo narezano maslo, jajce in sol in zgnetemo testo za pito.

Testo zavijemo v pvc folijo in ga za 30 minut damo počivati v hladilnik.
 
Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Špargljem odrežemo spodnje olesenele dele in jih na kratko t.j. 3 minute prevremo v slanem kropu.

Testo razdelimo na 6 enakih kupčkov in jih razvaljamo in razporedimo po pekačih ter jih v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija za 5 minut spečemo.

Med tem pripravimo nadev. V sladko smetano zmešamo vse sestavine za nadev, razen špargljev. Šparglje prikrajšamo na dolžino pekačev. Če želimo lahko nekaj odrezanih delov narežemo na kolesca in jih zmešamo v nadev. Nadev mora biti bolj gost, če je preredek, dodamo še sir grana padano, če je preredek, dolijemo sladko smetano.

Vsak pekač do roba napolnimo z nadevom in na vrh položimo šparglje. Spečemo v ogreti pečici na 180 stopinj Celzija cca. 20 minut oz. do zlate barve.


Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Barviti zelenjavni namazi za vsak dan – zdravi, hitri, okusni

Namazi so čudovita rešitev za hiter zajtrk, lahek večer...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

OGNJIČ: celi rane, pomaga pri težavah z limfo, podpira jetra, deluje protimikrobno

Ognjič je pogosta vrtna rastlina, ki raste praktično po...

Končno recept za palačinke, ki ne redi!

Imate radi palačinke, pa se jim odpovedujete, ker redij...

KUHALNICA: Slastna jabolčna pita

Veseli december je tu in s tem tudi čas, da svojim gost...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

KUHALNICA: Popečena jajčka na divjih zeliščih

Najpomembnejši je hranilno bogat zajtrk saj bomo le tak...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz črnega ribeza

Imate radi črni ribez? Iz njega lahko pripravite odliče...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

KUHALNICA: Mehka cimetova omleta z jabolki

Mehka cimetova omleta z jabolki je primerna za vegane i...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.