KUHALNICA: Musaka s kolerabo in sirom

Koleraba je zelenjava, ki je zelo zapostavljena, v bistvu je mnogi sploh ne poznajo. Če jo poznajo, pa sploh ne vejo kaj bi z njo. Dejansko se kolerabi godi velika krivica, namreč v njej je pravi zaklad vitaminov in antioksidantov. Užitna je kuhana ali presna, v solati, juhi, kot priloga …
Musaka s kolerabo in sirom (foto: OblizniPrste.si)
Musaka s kolerabo in sirom (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Zaradi nizke kalorične vrednosti, je izredno dobrodošla v dietnih jedilnikih. Pa naredimo kolerabo slastno in pričarajmo nadvse okusno musako s kolerabo in sirom.

Za štiri osebe potrebujemo:
• 600 g sveže kolerabe
• 1 manjša mlada čebula z zelenim delom
• 3 do 4 češnjevi paradižniki
• 2 žlici nepasirane skute

Preliv:
• 2 jajci
• 200 ml smetane za kuhanje
• 100 ml mleka
• 5 žlic grana padano sira
• ščep soli
• ščep muškatnega oreščka
• poper

Kolerabi odstranimo zelene liste, jo prepolovimo, olupimo in narežemo na 3 do 5 mm debele rezine. Če ima koleraba že kaj olesenelih delov, jih odstranimo. Rezine kolerabe pokuhamo v slani vodi cca. osem minut.

Kolerabo odcedimo in zložimo po pekaču.
 
Preberite tudi: Musaka – najboljši recepti za pripravo musake

Po nadevani kolerabi potrosimo mlado narezano čebulo, prepolovljen češnjev paradižnik in potrosimo skuto.

V skodeli zmešamo jajci in dodamo smetano za kuhanje, mleko, sol, poper in muškatni orešček.

Nazadnje primešamo še ribani sir grana padano ter pustimo, da malo odstoji.

Preliv polijemo čez kolerabo in damo peči v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj Celzija z ventilacijo. Pečemo 30 minut.
 


Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Iz Jožičine kuhinje: Bučke v omaki

Sezona bučk je tu. Če jih imate na svojem vrtu, pa še t...

Iz Jožičine kuhinje: Češnjev zavitek

V sezoni češenj prihaja iz Jožičine kuhinje odličen rec...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

KUHALNICA: Lignji in dagnje na buzaro

Lignji in dagnje na buzaro, so enostavna in hitro pripr...

Naredite sami: Recept za najbolj enostaven in okusen jagodni sok

Sezona jagod je tukaj. Če jih imate preveč, pripravite ...

5 zdravih in neverjetno slastnih sladic iz borovnic

Tu je sezona borovnic! Ne veste, kako vse bi jih uporab...

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

10 nasvetov za zmanjšanje stroškov za hrano

Z nekaj majhnimi spremembami v gospodinjstvu lahko obču...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.