KUHALNICA: Ocvrta blitvina stebla

Ocvrta blitvina stebla so pravi posladek. Hitro so pripravljena in zelo okusna. Če ste do sedaj stebla odvrgli, jih po tem receptu zagotovo ne boste več.
Ocvrta blitvina stebla (foto: OblizniPrste.si)
Ocvrta blitvina stebla (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Blitva je zelo bogata z minerali, vsebuje pa tudi maščobne kisline omega 3, kar je sicer redkost v rastlinskem svetu.

Za dve do tri osebe:
• beli deli oziroma stebla stebelne blitve
• 2 jajci
• sol
• krušne drobtine
• moka
• olje za cvrtje

Ocvrta blitvina stebla – priprava:
Najprej očistimo in operemo blitvina stebla. Zelene liste prihranimo za drugič. Stebla posolimo in jih nadevamo na desko za rezanje ali krožnik.

Posoljena stebla povaljamo najprej v moko, nato v jajca in nazadnje v drobtine.
 
PREBERITE TUDI: RECEPT: božanske italijanske testenine (hitra priprava)

Pohana stebla cvremo približno pet minut v fritezi pri 180 °C. Če jih boste cvrli v ponvi, jih cvrete najprej dve do tri minute na eni strani in nato še dve do tri minute na drugi strani.

Ocvrta stebla položimo na papirnato brisačo, da popivna odvečno olje.

Postrežemo jih lahko z raznimi prilogami, jaz jih imam najraje skupaj z listi blitve in krompirjem.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Česnova juha s timijanom

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za zdravo in okusno ...

KUHALNICA: Šampinjoni, polnjeni s kozjim jogurtom

Šampinjone lahko pripravite na mnogo načinov. Zelo okus...

KUHALNICA: Mafini z jabolki in cimetom

Mafini z jabolki in cimetom so okusen in sočen prigrize...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

KUHALNICA: Odličen cheesecake, ki vedno uspe

Cheesecake ali sirova torta je sladica, ki se ji lahko ...

Ali lubenica res povzroča napihnjenost? Resnica o poletni osvežitvi

V poletni vročini se težko upremo rezini sočne, rdeče l...

Kako oživiti ovenelo baziliko – korak za korakom

Bazilika je ena najbolj priljubljenih zelišč pri nas – ...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Iz Jožičine kuhinje: Vložen korenček

Imate domačega korenja v izobilju? Lahko ga vložite in ...

Iz Jožičine kuhinje: Babja jeza

Ste že slišali za jed, ki se imenuje babja jeza? Enosta...

Recept: EPSKA POLETNA SOLATA

Poleti našemu telesu bolj ustrezajo lahke jedi, ki orga...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.