KUHALNICA: Pečene hruške s kardamomom

Zelo dolgo časa sem si želela poizkusiti pečene hruške, zato sem se odločila, da jih naredim malo drugače in po svojem okusu.
Pečene hruške nekoliko drugače (Foto: Oblizniprste.si)
Pečene hruške nekoliko drugače (Foto: Oblizniprste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Prelite so s kremo iz kokosovega mleka in začimb kot sta kardamom ter vanilija v prahu. Za sladek okus sem dodala še rižev sirup.

Pečene hruške so res omamno dobre in ko so bile pečene je bil vonj po kardamomu še močnejši. Naredite si za sladico malo drugačne pečene hruške, v katerih bodo uživali tudi vegani in pravi sladkosnedi.

Kardamom si večkrat vključite v prehrano, saj je zelo zdrav. Največkrat vam bo pomagal, če imate težave z prebavo ter z napetim trebuhom. Moja mami priporoča, da se semena kardamoma zgrize po jedi, da se hrana lažje prebavi. Karadamom je pa tudi odličen proti depresiji.

 

Sestavine za pečene hruške s kardamomom za 2 osebi:

  • 1 hruška
  • 100 ml kokosovega mleka
  • 1 žlička limoninega soka
  • pol žličke vanilje v prahu
  • pol žličke kardamoma
  • 1 žlica riževa sirupa (ali drugo sladilo po želji)

Za dekoracijo:

  • pest mandljevih lističev
  • pol žličke cimeta

 PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Kako pripravim pečene hruške s kardamomom:

Najprej operem in obrišem hruško ter jo razpolovim. Pečke odstranim z nožem. Hruško še malo izdolbem z žličko. Kar ostane, lahko porabite za smoothie ali daste v kompot. Seveda pa lahko pojeste tudi kar tako. Polovici hruške položim na pekač, tako kot prikazuje slika. Limono ožamem in prihranim sok. V posodi zmešam kokosovo mleko, limonin sok, kardamom, vanilijo v prahu ter rižev sirup. Z maso napolnim hruške, kar ostane, polijem po pekaču.

Opomba avtorice: Pekača ni potrebno predhodno namastiti, če pa želite oz. je vaš pekač takšen, da se nanj rado prime, ga lahko pred tem namažete z maščobo ali pa vanj položite papir za peko.

Hruške pečem 30 minut v predhodno ogreti ventilacijski pečici na 180 °C.

Pečene hruške potresem še z mandljevimi lističi ter cimetom in postrežem.

Zdravo sladkanje vam želim!

 

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Skutno jabolčni zavitek

Okusen jabolčno skutin zavitek vas bo popolnoma navduši...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

Ta zajtrk spodbuja hujšanje – preprost, nasiten in brez kruha

Zajtrk pogosto velja za najpomembnejši obrok dneva, in ...

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

100% naravne rešitve za bolj zdrava jetra

Preverite, kakšni so znaki, če so vaša jetra preobremen...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljše testo za pico

Iz Jožičine kuhinje tokrat recept za najbolj okusno pic...

Iz Jožičine kuhinje: Cvetačna juha

V prispevku boste našli zelo okusen in enostaven recept...

Iz Jožičine kuhinje: Klementine v sirupu

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava poslastica, ki jo mor...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Iz Jožičine kuhinje: Panna cotta s smetano in čokolado

Njami! Za vse ljubitelje čokolade in čokoholike. Prepro...

Iz Jožičine kuhinje: Ribji in jajčni namaz

Iz Jožičine kuhinje prihajata tokrat dva okusna in zdra...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.