Izbrala sem naslednje sestavine:
7 dcl sadnega jogurta z okusom borovnice ( okus lahko zberete po svoji želji)
8 dkg sladkorja
1 vanili sladkor
2 žlici iztisnjenega soka limone
2 vrečki želatine (20 gr), ali 12 listov želatine
1/2 l sladke smetane za stepanje
2 kremfixa (trdilec smetane)
1 oblat za torte premera 28 cm (ki sem ga tokrat kupila)
acetatna folija za rob, ki jo nabavite v cvetličarni, dolžine 58 cm in širine (višine) 5 cm (upam, da sem ime prav napisala)
Izdelava po naslednjem postopku:
Na tortni podstavek položite oblat, in ga obdajte s folijo, ki jo na stičišču spnete z dvema sponkama (spodaj in zgoraj). Folija se naj lepo prilega biskvitu. Biskvit navlažite po svojem okusu, a ne več kot s 4 žlicami tekočine (prosim ubogajte me!!).
PREBERITE TUDI: Češnjev zavitek
Priprava nadeva:
Želatino namočite po navodilu in počakajte 10 minut. V večji skledi zmešajte z žlico jogurt, sladkor, vanili sladkor in sok limone.
Namočeno želatino segrejte, ne sme pa zavreti in ne pozabite mešati med segrevanjem. Prilijte jo k jogurtovi masi, premešajte, da se pravilno porazdeli. Posebej stepite sladko smetano,v sredini stepanja dodajte kremfix. Stepeno smetano dodajte prav tako v jogurtovo maso.
Vse sestavine s šibo nežno povežite v nadev. Z njim prelijte oblat,natančno poravnajte površino in za 4 ure postavite jogurtovo tortico v hladilnik. Ko je tortica ohlajena, previdno odstranite folijo.
Dekoracija po lastnem navdihu.
PRIPIS:
Če želite domači biskvit, izvolite recepturo za model premera 28 cm:
3 cela jajca
9 dkg sladkorja
10 dkg moke
Stepite jajca s sladkorjem v fino penasto zmes, nanjo presejte moko in rahlo ročno povežite. Biskvit specite na 180 stopinjah v navadni pečici / 15 minut.
Iz Jožičine kuhinje vam želim prijetno osvežitev.
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.