KUHALNICA: Špargljeva pita z ajdovo moko

Pite so moja omiljena jed. Lahko so sladke ali slane, nikoli se jim ne morem upreti. Še prav posebno mesto zaseda slastna špargljeva pita z ajdovo moko.
Špargljeva pita z ajdovo moko (foto: OblizniPrste.si)
Špargljeva pita z ajdovo moko (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine zadoščajo za 6 pekačev premera 12 cm ali enega večjega 26 cm.

Za testo bomo potrebovali:180 g ajdove moke, 110 g masla, žlička soli, 1 jajce, 1 žličko svežih timijanovih listkov.

Nadev pripravimo iz: 200 ml sladke smetane, 2 jajci, 100 g sira grana padano, 200 g naribanega sira edamec, 2 žlici narezanega svežega drobnjaka, limonina lupinica 1/2 limone, sol, poper, 18 špargljev.

V skledo odtehtamo in presejemo ajdovo moko. Dodamo narezano maslo, jajce in sol in zgnetemo testo za pito.

Testo zavijemo v pvc folijo in ga za 30 minut damo počivati v hladilnik.
 
Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Špargljem odrežemo spodnje olesenele dele in jih na kratko t.j. 3 minute prevremo v slanem kropu.

Testo razdelimo na 6 enakih kupčkov in jih razvaljamo in razporedimo po pekačih ter jih v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija za 5 minut spečemo.

Med tem pripravimo nadev. V sladko smetano zmešamo vse sestavine za nadev, razen špargljev. Šparglje prikrajšamo na dolžino pekačev. Če želimo lahko nekaj odrezanih delov narežemo na kolesca in jih zmešamo v nadev. Nadev mora biti bolj gost, če je preredek, dodamo še sir grana padano, če je preredek, dolijemo sladko smetano.

Vsak pekač do roba napolnimo z nadevom in na vrh položimo šparglje. Spečemo v ogreti pečici na 180 stopinj Celzija cca. 20 minut oz. do zlate barve.


Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Linške oči

Jožica tokrat predstavlja enostaven in slasten recept z...

Recept: Timijanov sirup pripravljen z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

Recept: Protivnetna juha z ingverjem

Protivnetna ingverjeva juha je odlična za krepitev imun...

Iz Jožičine kuhinje: Domači rezanci

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za pripravo domačih ...

Mesni kaneloni po dunajsko

Ljubitelji ocvrte hrane boste danes prišli na svoj raču...

Sivka - dišeča lepotica, ki lajša stres, depresijo, nespečnost, glavobole ...

Spoznajte sivko in njene izjemne pozitivne učinke na zd...

TOP 3 smutiji za zdravo jesen in zimo

Preprosti, ultrazdravi in lahko prebavljivi – smutiji. ...

Iz Jožičine kuhinje: Ohrovtova enolončnica

Ohrovtova enolončnica je okusna in enostavna jesenska j...

Ko mošt vino postane, alkohol telo objame

V dnevih, ko se letošnja trgatev grozdja spremeni v vin...

KUHALNICA: Okusen veganski namaz

Zelo rada imam mlečno zelenjavne namaze, vendar ker se ...

KUHALNICA: Polpeti v paradižnikovi omaki

Velikokrat se mi zgodi, da med tednom ostane nekaj star...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.